CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca convoca mobilitzacions pel dret a l’habitatge el 16 de febrer

Dijous, 17 gener, 2013

546856_410933468988244_1304966612_n.jpg

El proper mes de febrer farà quatre anys que es va crear la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i els impulsors volen aprofitar l'ampli suport popular que les seves demandes han aconseguit per redoblar la pressió i obligar el món polític a moure fitxa. A final de mes presentaran al Congrés les últimes firmes per poder tramitar una iniciativa legislativa popular (ILP) que obligui el Congrés a debatre l'afer de la dació en pagament, és a dir, que l'entrega del pis serveixi per saldar el deute del propietari i que no el deixi sense casa i hipotecat per tota la vida.

Ja s'han presentat més de 750.000 signatures i, de fet, se'n necessiten només mig milió per presentar la ILP, però a la plataforma volen demostrar que l'exigència està més que legitimada. Un cop entrada al Congrés, el termini per debatre la iniciativa legislativa es pot allargar mig any, però des de la plataforma volen deixar clar que no toleraran excuses burocràtiques per dilatar el procés, recordant que es necessitem mesures urgents, perquè hi ha vides en joc, com mostren els dramàtics casos de suïcidis de gent a punt de ser desnonada.

El dia 24 de gener, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca –n'hi ha cent en tot l'Estat, 30 dels quals a Catalunya– es reuniran a Madrid per anunciar les noves mobilitzacions dins la campanya pel dret a l'habitatge, el tret de sortida de les quals serà una jornada de mobilitzacions el dia 16 de febrer, amb actes a tot l'Estat espanyol.

Per altra banda, en vista de la passivitat de l'administració, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va començar a final de l'any passat una campanya per demanar l'ajuda del món judicial. Han demanat a les persones que estan a punt de ser desnonades que enviïn escrits als tribunals sol·licitant la paralització del procés. De moment, se n'han presentat més de mil. La resposta, segons fonts de la PAH està sent desigual, fins i tot hi ha deganats que han donat la instrucció de paralitzar els desnonaments, però no es pot dependre de la bona voluntat d'un jutge, no es pot dependre de si és sensible o no, per això des de la PAH demanen una llei que ho reguli.