CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma Stop Pujades Transport demana a l’Ajuntament de Barcelona poder analitzar el contracte sencer de la T-Mobilitat

Dilluns, 15 juny, 2015

La Plataforma Stop Pujades Transport demana a l’Ajuntament de Barcelona poder analitzar el contracte sencer de la T-Mobilitat

La Plataforma demana al nou govern de l'Ajuntament de Barcelona –i també a la resta dels grups polítics del consistori– que, com a membre de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ajudi a fer públic el contracte de la T-Mobilitat.

La Plataforma Stop Pujades, juntament amb els col·lectius integrants de la Mesa Popular del Transport Públic, ha estudiat el concurs d’adjudicació i els documents públics fins ara del nou sistema de tarifes i gestió del transport públic que es vol implantar a tot Catalunya, la T-Mobilitat.

El passat mes d’octubre del 2014 es va signar el contracte d’adjudicació de la T-Mobilitat amb l’empresa SocMobilitat, liderada per CaixaBank. Poc després de conèixer la notícia, Stop Pujades va reunir-se amb l’ATM per veure i estudiar aquest document (sencer), però només se’n va poder obtenir l’article 22 i l’annex 9, atès que es tracta d’una contractació pública amb, segons es va informar a la reunió, clàusules de confidencialitat.

El projecte de la T-Mobilitat, la iniciativa privatitzadora de la gestió del transport públic més important que s’està desenvolupant actualment a Catalunya, ha fet gala d’un gran secretisme, impropi del sistema “democràtic” en què vivim. Així mateix, la Plataforma condemna el fet que el contracte de la T-Mobilitat no es pugui consultar per unes suposades clàusules de confidencialitat, les quals no haurien d’existir en una iniciativa pública.

Exigim, doncs, a l‘Ajuntament (govern i partits de l’oposició) que obtingui de l’ATM el citat contracte per tal que la T-Mobilitat deixi de ser un projecte cuinat d’esquenes a la ciutadania i pugui debatre’s públicament si aquest nou sistema és convenient o no, ja que a primera vista presenta massa punts foscos per a la gent usuària del transport públic. Per tots aquests motius, la Plataforma reclama una reunió urgent amb la regidoria de mobilitat de l’Ajuntament de BCN per parlar d’aquesta obscura qüestió i, també, d’altres relatives a la mobilitat ciutadana.

Barcelona, 15 de juny de 2015

stoppujadestransport@gmail.com
650 75 59 08 / 636 38 40 97