CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plataforma “Toma la Calle” organitza protestes en tot l’estat espanyol el 15 de Maig

Dimecres, 11 maig, 2011

cartell Barcelona

Nosaltres els aturats, els mal remunerats, els subcontractats, els precaris, els joves… volem un canvi i un futur digne. Estem farts de reformes antisocials, que ens deixin en l'atur, que els bancs que han provocat la crisi ens pugin les hipoteques o es quedin amb els nostres habitatges, que ens imposin lleis que limiten la nostra llibertat en benefici dels poderosos. Acusem als poders polítics i econòmics de la nostra precària situació i exigim un canvi de rumb.

Mitjançant aquesta plataforma, volem ajudar a coordinar una acció global i comuna entre totes aquelles associacions, grups i moviments ciutadans que, a través de diferents vies, estan intentant contribuir que l'actual situació canviï.

Convoquem a tots, en qualitat de ciutadans, a sortir al carrer el dia 15 de Maig, a les 18 hores, sota el lema “Democràcia Real JA. No som mercaderia en mans de polítics i banquers”. T'animem a que t'uneixis de forma pacífica i sense símbols polítics excloents per a fer que s'escolti una sola veu. En peu de pau i de justícia social. Units podem.

http://democraciarealya.es/

Convocatòries a Catalunya

Barcelona: 18:00 h. des de Plça de Catalunya a Parc de la Ciutadella (per Via Laietana)

Lleida: 18:00 h. Plaça Paeria (concentració)

Figueres: 18:00 h. Rambla Nova

Tarragona: 18:00 h. des de Plaça dels despullats a plaça de la Font

MANIFEST Democràcia Real ja!

Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s’aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten.
Uns ens considerem més progressistes, d’altres més conservadors. Uns som creients, d’altres no. Uns tenim ideologies ben definides, d’altres ens considerem apolítics. Però tots estem amoïnats i indignats pel panorama polític, econòmic i social que veiem al nostre voltant, per la corrupció dels polítics, empresaris, banquers… per la indefensió del ciutadà ras.

Aquesta situació ens fa mal a tots cada dia. Però si tots ens unim, podem canviar-la. És el moment de moure’s i de construir una societat millor. És per això que declarem fermament el següent:

* Les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones.

* Hi ha uns drets bàsics que haurien de ser coberts en aquestes societats: el dret a l’habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l’educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels bens necessaris per a una vida sana i feliç.

* El funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.

* La democràcia surt del poble (demos = poble, cracia = govern) així que el govern ha de ser el poble. Però en aquest país la major part de la classe política ni tan sols ens escolta. La seva funció hauria de ser portar la nostra veu a les institucions, facilitant la participació política ciutadana mitjançant línies directes i procurant el més gran benefici per al gruix de la societat, no la de enriquir-se i medrar amb el nostre esforç, atenent només als interessos dels grans poders econòmics i aferrant-se al poder mitjançant una dictadura partitocràtica encapçalada per les inamovibles sigles del PPSOE

* L’ànsia i acumulació de poder en un grup reduït produeix desigualtat, crispació i injustícia. Això porta a la violència, que rebutgem. L’obsolet i antinatural model econòmic vigent bloqueja la maquinaria social en una espiral que es consumeix a ella mateixa enriquint a uns pocs i avocant a la pobresa i escassetat a la resta, fins al col·lapse.

* La voluntat del sistema és l’acumulació de diners, premiant-la per sobre de l’eficàcia i el benestar de la societat, malbaratant recursos, destruint el planeta, generant atur i consumidors infeliços.

* Els ciutadans formem part de l’engranatge d’una màquina destinada a enriquir una minoria que ni tan sols sap de les nostres necessitats. Som anònims, però sense nosaltres res d’això existiria ja que nosaltres movem el món.

* Si com a societat aprenem a no confiar el nostre futur a una abstracta rendibilitat econòmica que mai s’aplica al benefici de la majoria, podrem eliminar els abusos i mancances que tots patim.

* Es necessària una revolució ètica. Hem posat els diners per sobre de l’ésser humà i hem de posar-lo al nostre servei. Som persones, no productes de mercat. No sóc només el que compro, sinó que també importa perquè ho compro i a qui l’hi compro.

Per tot això estic indignat.

Jo puc canviar-ho.

Jo puc ajudar.

Sé que junts podrem.

Surt amb nosaltres. És el teu dret.

Qui som?

Aquesta convocatòria ciutadana i apartidista s'ha forjat al calor d'internet i de les xarxes socials, a través d'un grup de discussió completament informal denominat “Plataforma de coordinació de grups pro-mobilització ciutadana”, l'única finalitat de la qual és fomentar la discussió oberta entre tots aquells que vulguin implicar-se en la preparació i coordinació d'accions comunes. En la mateixa participem persones de tota condició en qualitat de ciutadans disconformes amb l'actual sistema polític i econòmic. Alguns actuem a títol individual i uns altres pertanyem a plataformes ciutadanes, fòrums, blogs o pàgines i grups de les xarxes socials. Pots veure alguns d'ells en l'apartat “Adhesions“.

Hem de ressaltar que aquesta Plataforma no organitzarà, fomentarà ni tolerarà cap tipus de violència, actes vandàlics, racistes, homòfobs o xenòfobs per part de persones, grups o associacions adherides a la mateixa. Aquest és un moviment pacífic. Considerem que l'ús d'actes violents i/o vandàlics solament dóna lloc a malestar i enfrontaments i que no ajuda, en cap cas, als objectius d'aquesta proposta. Sostenim que el camí per a assolir dites objectives passa per actuacions pacífiques, i en tot cas, desobediència civil. Per tant, aquesta Plataforma manifesta clarament la seva repulsa a aquests actes violents. Si tens qualsevol tipus de dubte o consulta, pots contactar amb nosaltres: contacto@democraciarealaya.es