CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La premsa llibertària de Badalona, accesible a la xarxa

Dilluns, 7 gener, 2008

Després d'un procés laboriós, us comuniquem la digitalització de la important col·lecció de premsa llibertària de Badalona, corresponent al primer terç del segle XX.

"La Colmena Obrera", "El Vidrio" o "Via Libre" per citar les tres capçaleres periòdiques llibertàries més importants de la ciutat han estat digitalitzades gràcies a la labor conjunta del CEDALL, el CENTRE D´ESTUDIS LLIBERTARIS FEDERICA MONTSENY I EL MUSEU DE BADALONA.

Així mateix és important ressaltar el treball realitzat per l'historiador Paco Madrid i el fotògraf Miquel Valls. Volem afegir que l'important dirigent anarcosindicalista Joan Peiro va ser un dels mes actius impulsors de la premsa sindicalista i llibertària de la Badalona obrera, ja que durant quinze anys va viure i va treballar en aquesta ciutat catalana.

La difusió de la premsa historica llibertària és una bona i necessària eina per al coneixement, tant dels fets històrics locals com de la influència que van exercir els grups sindicalistes, llibertaris i anarquistes en el primer terç del segle XX.

Si voleu consultar i analitzar la premsa historica llibertària podeu anar a la pagina web del CEDALL: www.cedall.org

Equip CEDALL