CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La premsa llibertària de Badalona, accesible a la xarxa

Dilluns, 7 gener, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Després d'un procés laboriós, us comuniquem la digitalització de la important col·lecció de premsa llibertària de Badalona, corresponent al primer terç del segle XX.

"La Colmena Obrera", "El Vidrio" o "Via Libre" per citar les tres capçaleres periòdiques llibertàries més importants de la ciutat han estat digitalitzades gràcies a la labor conjunta del CEDALL, el CENTRE D´ESTUDIS LLIBERTARIS FEDERICA MONTSENY I EL MUSEU DE BADALONA.

Així mateix és important ressaltar el treball realitzat per l'historiador Paco Madrid i el fotògraf Miquel Valls. Volem afegir que l'important dirigent anarcosindicalista Joan Peiro va ser un dels mes actius impulsors de la premsa sindicalista i llibertària de la Badalona obrera, ja que durant quinze anys va viure i va treballar en aquesta ciutat catalana.

La difusió de la premsa historica llibertària és una bona i necessària eina per al coneixement, tant dels fets històrics locals com de la influència que van exercir els grups sindicalistes, llibertaris i anarquistes en el primer terç del segle XX.

Si voleu consultar i analitzar la premsa historica llibertària podeu anar a la pagina web del CEDALL: www.cedall.org

Equip CEDALL

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció