CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La pressió dels ferroviaris desbloqueja la negociació

Dissabte, 20 octubre, 2012

Gràcies a la pressió que hem exercit els ferroviaris/es, el 17 d'octubre a la tarda es va celebrar una reunió en Foment entre els secretaris generals dels sindicats més representatius de Adif, FEVE i Renfe Operadora, la ministra Ana Pastor, el secretari d'Estat d'Infraestructures Transport i Habitatge, Rafael Catalá, la secretària general de Transports i les tres Direccions de les empreses.

Des del Ministeri, després d'insistir en la necessitat que les organitzacions sindicals i, per tant , els treballadors/as participem en les negociacions, van traslladar els següents plantejaments:

- Compromís de no privatització

- Garantia d'ocupació

- Millora de la gestió de les empreses

- Diàleg constant amb la representació social

Amb la finalitat d'esgotar la via del diàleg i en l'intent d'arribar a acords, el Ministeri planteja tres nivells de negociació:

- Mesa de negociació de Foment (en la qual s'analitzaran temes relacionats amb la liberalització, Obligacions de Servei Públic, matèries legislatives, model organitzatiu a Renfe Operadora i Adif, Contracte Programa amb les CCAA, que tenen transferides competències de rodalia i Mitja Distància…).

- Mesa de negociació inter-empresa (integració de FEVE i els seus treballadors/es a Adif i Renfe Operadora, amb participació de les tres empreses.

- Mesa de negociació empresa (negociació col·lectiva, conveni col·lectiu, ocupació, competitivitat...).

Així mateix, el secretari d'Estat, que serà l'encarregat de les negociacions per part del Ministeri, ens va comunicar que el pròxim mes comptarà amb documentació sobre les Obligacions de Servei Públic i qüestions relacionades amb la liberalització, i que la posarà en les taules corresponents de negociació per a la seva anàlisi i debat.

Per altra banda, la setmana que ve començaran les reunions de la taula inter-empresa, per a tractar la integració de FEVE a Adif i Renfe Operadora.

Des de les organitzacions sindicals entenem que, a pesar de les bones paraules que ens trasllada Foment, la situació segueix sent tremendament complicada. No obstant això, totes les parts hem coincidit a donar una oportunitat a la via del diàleg per a tractar les matèries que afectaran a tots els treballadors/es del sector ferroviari.

No obstant això, a l'haver-se pres en altres ocasions decisions unilaterals sense previ avís als representants dels treballadors/es, els sindicats hem decidit mantenir el nivell de pressió. En la reunió mantinguda ahir entre les sis organitzacions sindicals, hem acordat convocar aturades parcials de 2 hores per torn els dies 10 i 11 de desembre, així com vagues de 24 hores els dies 13 i 14 de desembre. Així recordarem al Govern que els ferroviaris/es continuarem alerta davant els seus previsibles atacs, i si finalment aquests es materialitzen, ens obligaran a respondre de manera immediata amb les mesures de pressió que considerem oportunes.

CGT, CCOO, SEMAF, SF, UGT, SCF

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció