CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La pressió social obliga el PP a rectificar i admetre a tràmit la ILP de la PAH

Dimarts, 12 febrer, 2013

Centenars de persones es concentren el 12 de febrer davant les seus populars a Barcelona, Lleida, València o Madrid, on també hi ha una manifestació davant el Congrés dels Diputats, en el moment en que ha d’entrar a tràmit la ILP contra els desnonaments. Expulsen els membres de la PAH de l'hemicicle per protestar contra la hipocresia del PP.

La pressió social ha pogut amb l’immobilisme del Partit Popular (PP), que havia anunciat que votaria en contra l’entrada a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va fer arribar al Congrés dels Diputats. Després de dies de pressió i persecució dels seus parlamentaris a través de les xarxes socials i diverses mobilitzacions, finalment el PP ha fet marxa enrere en la seva intenció de bloquejar l’entrada a tràmit de la ILP, i ha decidit votar-hi a favor. Durant la sessió al Congrés, el president de la cambra, Jesús Posada, al crit de "Procedeixin a l'expulsió, cony!", ha fet fora de l'hemicicle a Ada Colau, portaveu de la PAH, i la resta de membres de la plataforma que eren presents, que protestaven des de la grada per la hipocresia d'un diputat del PP, que deia que el seu grup anava de la mà de la PAH.

Centenars de persones han sortit dimarts al carrer per protestar contra el bloqueig anunciat pel propi PP, habilitat per la seva majoria absoluta, a que s’accepti a tràmit la ILP per la dació en pagament. Les concentracions s’han fet davant les seus del PP a diverses ciutats de l’estat, essent les més multitudinàries les de Madrid, Barcelona i València.

A la capital de l’estat, centenars de persones s’han concentrat a les portes dels Congrés dels Diputats, on han estat dividides den dos grups pels antiavalots de la Policia Nacional. A Barcelona unes 500 persones s’han concentrat davant la seu del PP del carrer Urgell, 300 persones han fet el mateix a València i algun centenar a Lleida.

La portaveu de la PAH, Ada Colau, ha assegurat dimarts en roda de premsa, abans de començar els contactes amb els grups parlamentaris, que "seria inconcebible que no s'admeti a tràmit, que no s'accepti debatre aquest gran esforç de la ciutadania. Per què serveixen si no les ILP? Si [...] el Congrés no accepta debatre'l tindrem un problema de democràcia". Colau ha recordat que les ILP són "l'única manera que la ciutadania té per participar directament" en les decisions polítiques i ha afegit "que tinguin clar que, si avui voten en contra, no ens quedarem de braços plegats. Proposarem aquestes mesures tantes vegades com faci falta. No és qüestió d'opinions, és qüestió de vida o mort, del sofriment de milers de persones, d'una llei injusta, bàrbara, que tot el món sap que cal canviar". I el seu posicionament ferm es referma amb l'avís de senyalar públicament els qui votin en contra la tramitació de la ILP "on vagin, al carrer o en actes públics, els recordarem que són responsables. Que tot el món sigui el que voten al Congrés".

Els punts bàsics de la ILP són l’aturada immediata de tots els desnonaments de l’habitatge habitual, l’establiment de la dació en pagament amb caràcter retroactiu, de manera que l’entrega de l’habitatge serveixi per liquidar tot el deute hipotecari, i la creació d’un lloguer social, que no sobrepassi el 30% dels ingressos d’una llar. La PAH, que ha portat a terme multitud d’accions els darrers anys i, per exemple, ha aturat desenes de desnonaments, ja ha deixat clar que si la ILP no tira endavant incrementarà les mobilitzacions, el que va més enllà de la simple entrada a tràmit.

Font: El Triangle

Mireu també:

- Tres nous suïcidis per impagament hipotecari el dia que entra a tràmit la ILP de la PAH

Un matrimoni de jubilats es lleva la vida a Calvià i un home se suïcida a Biscaia. Activistes pel dret a l'habitatge han començat a assenyalar de forma pacífica diputats de la formació conservadora per denunciar la seva negativa a tramitar una llei que permeti aturar els desnonaments, el que ha acabat fent canviar de posicionament el PP.

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/02/un_nou_suicidi_per_impagament_hipotecari_el_dia_que_el_pp_tombara_la_ilp_de_la_pah_33801.php

- El PP cedeix a la pressió i accepta la tramitació de la ILP contra els desnonaments

Ho anuncia el portaveu popular Alfonso Alonso enmig del debat al congrés sobre la iniciativa per la dació en pagament.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4083903/20130212/pp-cedeix-pressio-accepta-tramitacio-ilp-desnonaments.html

- Vídeo: Concentrats davant de la seu del PP de Barcelona celebren que s'accepti finalment la tramitació de la ILP contra els desnonaments