CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La PUDUP denunciem l’actuació policial del matí del 28 de febrer davant d’una protesta pacífica universitària

Dimarts, 28 febrer, 2012

Avui 28 de febrer a les 9:30 hi havia convocada una protesta pacífica a la Conselleria d’Economia i Coneixement per denunciar el procés de desmantellament de la Universitat Pública Catalana. La protesta estava convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), òrgan unitari de les principals organitzacions de treballadors, professorat i estudiants de les universitats públiques catalanes. La protesta de caràcter pacífic no s’ha pogut realitzar per una actuació policial absolutament desproporcionada que ha finalitzat amb diversos estudiants amb
contusions i dos estudiants emmanillats i detinguts.

Davant d’aquest fets, des de la PUDUP, denunciem:

- Que la Generalitat de Catalunya reaccioni davant d’una protesta pacífica, en el
marc de la convocatòria de la vaga general d’universitats del 29 de febrer, tancant-se absolutament i violentament a les veus de la ciutadania.

- La reacció violenta policial sense cap intent d’intermediació davant d’una protesta pacífica i les dues detencions absolutament injustificades de dos estudiants.

En aquest marc esperem una actitud més sensata de les autoritats públiques i policials del país per tal de que la protesta social no es vulgui transformar en un problema d’ordre públic, com ja s’ha esdevingut recentment al País Valencià.

També exigim el posicionament de les autoritats que tota protesta universitària es resoldrà pels mecanismes democràtics i cívics, i en aquest cas específicament del Rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, donat que els estudiants detinguts pertanyen a aquesta universitat pública.

Finalment, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat pública convoquem
una concentració a les 17 hores davant de la comissaria de les Corts (Travessera de les Corts 319-321) dels mossos d’esquadra per exigir l’alliberament immediat dels estudiants detinguts.

Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública

28 de febrer de 2012

Attached documents