CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La querella argentina i el treball esclau

Dilluns, 16 desembre, 2013

CGT es va presentar el 2012 a la querella presentada a l'Argentina contra els crims del franquisme, denunciant igualment el treball forçat dels presos del franquisme. El producte d'aquest treball forçat, realitzat en condicions infrahumanes, el van rebre moltes empreses que van obtenir grandíssims beneficis.

Aquest va ser la compensació que van rebre les empreses pel seu suport a l'aixecament feixista, l'esclavisme i la mort van fer el seu negoci

Subratllar el compromís de l'Organització per reivindicar els drets i la dignitat d'aquelles persones que en règim de treballs forçats van posar en peu embassaments, canals, carreteres, vies ferroviàries, ... i el mausoleu de Franco. A totes aquestes víctimes sense seguretat social, sense cap salari que treballaven en règim d'esclavitud, ni tan sols se'ls alimentava decentment ni tenien temps descans per recuperar-se de tan salvatges treballs.

El seu captiveri i esforç només els conduïa a la malaltia o la mort, el seu delicte haver somiat un món nou. Amb l'agreujant que la mal anomenada Llei de la Memòria Històrica tampoc els va reconèixer la seva inqüestionable condició de víctimes del franquisme. Inaudit sí, però vergonyosament cert.

Aquí i ara volem publicitar el procés obert amb la querella argentina, la nostra personació i el ferm compromís de l'Organització amb la memòria de les víctimes i la reivindicació ineludible de justícia. Volem que tota l'afiliació i la societat entengui aquesta voluntat com un homenatge fraternal a les companyes i companys que van perdre la llibertat, la salut i fins a la vida en defensa de la justícia social.

Ens agradaria organitzar xerrades a les vostres Federacions Locals, si us plau,
posar-vos en contacte amb la Comissió de Memòria Llibertària de CGT al correu cgt@memorialibertaria.org o al telèfon 679139113, si desitgeu celebrar una xerrada debat a la vostra localitat.

Salutacions fraternals.

COORDINADORA DE MEMÒRIA LLIBERTÀRIA i SECRETÀRIA D'ACCIÓ SOCIAL CONFEDERAL DE LA CGT

Més informació:

- RECUPERANT LA MEMÒRIA DE LA HISTÒRIA SOCIAL DE CATALUNYA

- CEAQUA

- CEAQUA INFORMACIONS DE CATALUNYA

- TWITTER CEAQUA