CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La recuperació de la que parla Rajoy és pels rics, els banquers i les grans corporacions

Divendres, 6 febrer, 2015

“La recuperació de la qual parla Rajoy és certa. Els rics, els banquers i les grans corporacions, s'han posat les botes amb els milions d'euros robats de les arques públiques”

CGT denuncia la gran estafa que el govern del PP i la Troica estan portant a terme des de l'inici de la “gran crisi”, a costa de la majoria social, a la qual se'ls deixa morir per no poder pagar un medicament, com en els casos de l'hepatitis C.

CGT denuncia que hi ha centenars de milers de persones, immigrants, a les quals se'ls nega l'assistència sanitària, morts produïdes per no tenir persones professionals formades i suficients en les Urgències, milers de persones desnonades de les seves cases, milions de treballadors i treballadores sense cap tipus de protecció, per estar desocupades en contra de la seva voluntat.

CGT denuncia també que es dediquin milers de milions per a les Forces de Seguretat, amb l'única fi que, per mitjà d'una llei lliberticida com és “la Llei Mordassa”, assegurin els negocis, criminalitzant a qui protesti per ser acomiadat/da o desnonat/da, violant el dret fonamental de tot ésser humà (dret a sostre) o, simplement protesti perquè no vol morir (hepatitis C, Urgències, etc.), havent-hi medicaments i coneixements suficients per a tenir una salut i una vida digna.

CGT denuncia la desvergonya de tots els governs de la troica que han possibilitat que en el 2014, els cinc grans bancs espanyols (Santander, BBVA, Caixabank, Sabadell i Popular) hagin augmentat els seus beneficis en aquest any en un 27,1%, el que en termes absoluts suposa 10.000 milions d'euros.

El sistema financer ha rebut de l'estat, és a dir, de tots nosaltres, de manera directa, prop de 100.000 milions i, de manera indirecta (avals, garanties, etc.), fins a 300.000 milions, des dels inicis de la seva gran “crisi-estafa”. El Banc Santander, ell solet, ha obtingut en el 2014 la barbaritat de 5.816 milions d'euros de beneficis, el 39% més que en l'exercici anterior; el BBVA 2.618 milions, el 27,1% més que en el 2013; Caixabank 620 milions, un 23,2% més; el Popular 330,4 milions, un 31,4% més; el Sabadell 371,7 milions, un 50% més.

El mes de gener, en termes d'ocupació, atur i afiliacions a la seguretat social, torna a punxar el “gran globus mediàtic de la recuperació del PP i de la troica”, es van destruir 200.000 llocs de treball a tot l'estat espanyol. Els contractes realitzats en el mes de gener van ascendir a 1,36 milions, dels quals solament el 8,8% van ser contractes indefinits (120.239), la resta, és a dir, 1.239.761, van ser temporals, de tot tipus però temporals, amb un increment dels contractes a temps parcial del 27%.

L'atur registrat en els Serveis Públics d'Ocupació va augmentar en 77.980 persones, situant l'atur registrat en 4.525.691 persones, a 31 de gener de 2015. La EPA dóna un milió més, és a dir fins als 5,5 milions de persones parades.

Són temps de recuperació de la “gran vida d'empresaris, banquers i oligarquia política”, els quals cada vegada roben més i les lleis els atorguen major impunitat, alhora són els temps que, les persones treballadores, desocupades, dones, migrants, les persones més conscients, lluitadores, en definitiva, la majoria social, SEGUIREM EN MARXA per PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT, és a dir, en lluita per la LLIBERTAT. Per això tornarem a Madrid el 21 de Març de 2015.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció