CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La REDI convoca una manifestació estatal a Madrid el 14 de setembre en defensa dels drets de les persones immigrants i contra la Directiva europea de la vergonya

Divendres, 5 setembre, 2008

cartell manifestació

L'11 de setembre s'iniciarà el III Fòrum Social Mundial de les Migracions (FSMM), que es celebrarà a la localitat madrilenya de Rivas Vaciamadrid sota el lema “Nuestras voces, nuestros derechos. Por un mundo sin muros”, en el qual està confirmada la participació d'organitzacions socials de 90 països, representades per més de 2500 participants, entre els que destaquen els provinents de països asiàtics i africans.

Durant tres díies, Rivas acollirà 74 seminaris i tallers, així com 80 activitats de carrer, que convertiran el III Fòrum Social Mundial de Migracions en la cita més important de l'àmbit de les migracions a tot el món.


El Fòrum Social Mundial sobre les Migracions és un espai de debat democràtic d'idees, de reflexió, formulació de propostes, intercanvi d'experiències i articulació de moviments socials, xarxes, ONGs i altres organitzacions de la societat civil que s'oposen a la globalització neoliberal comandada per les grans corporacions i els qui serveixen als seus interessos, i a les conseqüències del seu domini, entre altres la restricció del reconeixement de la ciutadania i els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals per una lliure circulació de capitals que no es veu acompanyada per la llibertat en la circulació de les persones.

És un procés mundial que busca la construcció d'altre món possible, d'una societat planetària orientada a una relació fecunda entre els éssers humans i d'aquests amb la terra, consolidant una globalització solidària en que es reconeguin els drets dels desplaçats i la seva integració en els països d'acollida en el món. Després de la primera trobada mundial, realitzada el 2005 a Porto Alegre (Brasil), el Fòrum es va configurar com un procés mundial permanent amb el qual es pretén buscar solucions a escala internacional.

Des de la REDI, Xarxa Estatal de defensa dels Drets dels/les Immigrants (en la qual participa la CGT), conscients que el PSOE intentarà instrumentalitzar l'esdeveniment donant una imatge progressista i solidària, malgrat que en la vida real está col·laborant en l'enduriment de les polítiques d'immigració, s'ha fet una aposta decidida per participar en el FSMM.

Així, en el marc del FSMM, tindrà lloc una Assemblea Europea d'Immigrants i organitzacions solidàries el dia 11 i la 4a Trobada estatal de la REDI els dies 12 i 13. Per altra banda, el dia 13 es realizarà també una Assemblea de Moviments Socials. A més la REDI participarà en diversos tallers, seminaris i plenaris, i ha convocat a la manifestació estatal el 14 de setembre a Madrid, amb sortida a les 12 h. des de Legazpi per acabar a Atocha, en defensa dels drets de les persones immigrants i contra la Directiva de retorn d'immigrants o Directiva europea de la vergonya i per tal de denunciar pels carrers de Madrid la construcció de murs físics, jurídics i socials que impedeixen la lliure circulació de les persones. Murs físics, com els de Mèxic, Palestina o Ceuta; jurídics, com la recentement aprovada “Directiva de la vergonya”, que permet la detenció d'immigrantes irregulars durant 18 mesos; i psicològics, com la por i la xenofòbia provocats per propostes polítiques que associen immigració amb delinquència.

Més informació sobre el tema:

Fòrum Social Mundial de les Migracions:
www.fsmm2008.org/

FERINE, Federació d'Associacions d'Immigrants i Refugiats:
www.fferine.org/

REDI, Xarxa Estatal pels Drets dels/les Immigrants:
www.fferine.org/redi/