CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La reivindicació de la Federació Local de la CGT de Barcelona sobre els locals de Via Laietana és justa i legítima.

Dilluns, 3 maig, 2010

jpg_jpg_arton1718-fe7cf.jpg

Davant la ocupació de la planta 8a dels locals sindicals de Via Laietana 18, el Secretariat Permanent del Comitè Confederal la CGT de Catalunya exposa:

El repartiment del patrimoni sindical acumulat forma part, des de fa anys, d’una negociació entre els sindicats i el Ministeri de Treball, perjudicant clarament als sindicats com la CGT.

La Federació Local de Sindicats de la CGT de Barcelona ha denunciat reiteradament davant del Ministeri de Treball la falta d’espai per desenvolupar la seva activitat sindical. Coneixent la sortida per part de la UGT de la vuitena planta de Via Laietana 18, ha considerat oportú i necessari demostrar aquesta mancança mitjançant la ocupació d’aquesta planta.

Des d’aquest Secretariat Permanent, avui dilluns, un cop coneguts els fets, manifestem que la reivindicació de la Federació Local de la CGT de Barcelona es justa, legítima i reclamem al Ministeri una solució ràpida, i adequada, a la situació precària en que es troba aquesta Federació Local.

Que la gestió que ha fet el Ministeri de Treball d’un espai de propietat pública, com és l’edifici dels sindicats de Via Laietana, no ha estat transparent i si contínuament tacada de clientelisme i amb voluntat de perjudicar a la CGT.

Que rebutgem l’opacitat amb que s’ha portat a terme l’adjudicació de la 8a planta, fins ara utilitzada per UGT, i que CCOO ha començat a fer-ho amb permís del Ministeri de Treball.

Que els recursos amb que compten els altres sindicats, que ocupen les demés plantes, son prou grans com per tenir seus pagades de la seva butxaca, i deixar pas a d’altres sindicats per a que puguin tenir accés als edificis públics.

Que les obres que han fet els altres sindicats a les seves presumptes plantes, han bloquejat elements d’emergència del nostre local provocant situacions de risc per la seguretat de les persones.

Que ens preocupa que el Ministeri de Treball aprofiti aquesta requalificació en tota regla, per fer fora del local a la CGT de manera definitiva, vistos els darrers aconteixements.

La CGT de Catalunya no permetrà que aquesta deixadesa de responsabilitat, per part del Ministeri, perjudiqui la nostra labor de defensa dels drets de les treballadores i treballadors. La irresponsabilitat ministerial a donar solucions a la Federació Local de Barcelona, és una resposta a les nostres accions de denuncia i mobilitzacions contra la actual situació econòmica i social.

Que creiem que la 8a planta ens hauria d’esser assignada a la Confederació General de Treball i, amb tal objectiu, batallarem fins al final.

Salut i llibertat

Barcelona, 3 de Maig de 2010.


Informació a BTV

www.btvnoticies.cat


Informació a El Punt

http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/165927.html

Attached documents