CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La revista “Libre Pensamiento” estrena web

Diumenge, 4 octubre, 2009

Què és LP?

Paraules sobre accions, accions sobre fets, fets sobre realitats que ens oprimeixen - les del poder gairebé sempre - o que ens alliberen - les nostres pròpies i les de qui lluiten i canvien i transformen el que els envolta i, de vegades, a qui els envolten....

Libre Pensamiento, revista que s'intenta del pensament lliure; que tracta de temes socials en la consideració que tots ho són o que res ens és aliè; que pretén abordar-los amb l'actitud de recerca pròpia de qui és conscient que les seves conviccions i certeses susciten més preguntes que respostes; que es pretén d'anàlisis i estudi de la realitat però no només, doncs la realitat atrapa en la seva obvietat a tot el que entorn d'ella gira i d'aquest cercle només pot sortir-se per factors menys objectius, com la decisió i la intervenció social.

Libre Pensamiento és una revista de reflexió sobre la realitat i la intervenció social, que s'edita quadrimestralment a iniciativa de la secretaria de comunicació de la central anarcosindicalista Confederació General del Treball (CGT).

Libre Pensamiento vol ser una publicació a través de la qual la CGT pensa sobre si mateixa, comptant per a això amb materials propis i aliens. Però pensant-se a la llum pública, de manera que aquesta reflexió es pugui convertir en pol d'atracció i obertura. La revista té un director o coordinador, nomenat en un Congrés Confederal Ordinari, que és el responsable de la mateixa davant l'organització, i amb un equip o consell editorial.

CONSELL EDITORIAL

L'equip o consell editorial és un òrgan de treball en el qual la revista tracta de planificar-se i de revisar-se. És, per tant, un organisme de participació i de treball. Naturalment, quan grup de treball, hauria de ser dinàmic en la seva mateixa composició, en el qual s'entra i se surt en funció d'aquesta dinàmica que ell mateix va marcant, encara que sigui necessària, alhora, certa estabilitat.

CONTINGUTS

La revista consta d'un dossier, que pretén tenir certa unitat i d'una miscel·lània o conjunt d'articles. El dossier alterna un tema sindical amb un altre no estrictament sindical, es decideix en l'equip de redacció i es procura estructurar i planificar, de manera que arribi a una certa unitat, demanant-se els articles a persones concretes. La miscel·lània és més àmplia, i capaç de recollir articles que arriben espontàniament. Inclou (o tracta d'incloure) un tema sindical, quan el dossier toca altre tema i, quan és al revés, un tema social, una mica d'internacional, una mica de pensament, una mica de llibres. En general, a Libre Pensamiento hauria de cabre tot o gairebé tot el que té a veure amb l'actuació social i sindical i amb el pensament que, de més prop o de més lluny, li acompanya.

Edita: Confederació General del Treball (CGT)

Director: Chema Berro

ISSN: 11381124

Any de fundació: 1988

>>> Web Libre Pensamiento: www.librepensamiento.org