CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Secció de Sanitat de la CGT de Tarragona davant les declaracions del Conseller Boi Ruiz anunciant la retallada de llocs de treball i la creixent privatització de la sanitat pública

Dimarts, 15 març, 2011

Comunicat

Qui avisa……

Aquesta és una reflexió en veu alta, per això la compartim públicament en lloc d’enviar com a carta al Conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Tot arrenca de les primeres declaracions, i de les més recents de principis de març en què el panorama cada cop es pinta més negre.

A la Sanitat els colors són el blanc o el verd (segons el servei). El negre, com el panorama que pinta, no hi és ni al mortuori.

La crisi, tant la global com la financera, no l’hem creat precisament els treballador; ben al contrari, en som els patidors i els qui paguem amb els nostres impostos i retallades (com es capitalitza la banca, sinó?).

Parla de rebaixar contractes d’interinitat i treballadors eventuals, a més de reduir les proves de diagnòstic i tancar quiròfans a la tarda.... Bé, això aboca a l’increment inexorable de les llistes d’espera i a la pèrdua de la qualitat de la sanitat pública, començant per la relació humana amb el pacient (un intangible difícil de quantificar, eh?, però de valor en el procés de qualitat i satisfacció de l’usuari)

Senyor conseller. En els últims 10 anys la població de l’àrea del Camp de Tarragona ha passat de 360.000 a 487.500 habitants, 127.500 més, un 35% d’increment, que no es correspon, ni de bon tros, amb els recursos de la sanitat.

Cert que també parla de rebaixar càrrecs directius. Potser aquesta hauria de ser la mesura prioritària.

Com a sindicat assembleari, posem a la vostra disposició aquesta eina tan democràtica com és la participació. Per què no escoltar els representants dels treballadors? La veu de l’experiència de tots els estaments i torns segur que ofereix coses positives a prendre en consideració.

D’altra manera, veiem que ens porta cap a un camí sense sortida. Una sanitat pública de segona, en benefici, és clar, de la privada. De fet, la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el si de la Unió Catalana d’Hospitals, la patronal del ram de la qual en va ser Director General i President, i a través de la qual va accedir a vocal de Foment del Treball.

“Qui avisa no és traïdor”, segons la dita popular, i vostè no enganya. Nosaltres, els treballadors, tampoc; per això, com a sindicat que en defensa els interessos, també volem advertir que no tolerarem ni l’explotació, ni els retalls injustificats, ni la degradació de la sanitat pública. Ni que actuï com a representant d’una patronal intransigent, sense negociar amb els representants de l’estament que suporta la Sanitat Pública de qualitat. Qui avisa.....

Secció Sanitat CGT Tarragona