CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Secció sindical d’Atenció Primària de CGT Lleida denuncia el brutal desmantellament de la sanitat pública en mans de gestors privats a la comarca de Lleida

Dimarts, 11 març, 2014

LA GESTIÓ PRIVADA ARRIBA A LA SANITAT PÚBLICA
“PRIVATITZEN PER ENRIQUIR-SE”

Aquest no és un escrit de bones notícies, és un escrit per demanar que tothom es tregui la son de les orelles i que ja és hora que lluitem.

Des que CGT varem entrar a la Junta de Personal en les darreres eleccions hem demanat diverses coses a la Gerència i a Recursos Humans de l’ICS.

Varem demanar la relació de llocs de treball amb la intenció de poder controlar que la contractació fos acurada. RRHH no ens ho va donar adduint que no ho podia donar perquè vulnera la protecció de dades i que aquesta informació no la pot demanar un sindicat per sí mateix. Varem recórrer i finalment està interposada una demanda al Contenciós – Administratiu.

També varem demanar la memòria de creació de l’ACUT (ACUT que agrupa diferents municipis i que fa que els treballadors puguin anar d’aquí cap a allà de qualsevol manera i sense cobrar desplaçaments ni dietes), però com de costum no el van donar amb l’excusa que això no era tema que afectés al personal.

S’han carregat les especialitats de nivell II que eren de primària i s’ha quedat només CEX de Hospital, tota la resta només són mentires. Hem interposat també una demanda al contenciós contra el tancament del CAP II Prat de la Riba, ja que abans de fer la resolució haurien d’haver comunicat als sindicats aquesta intenció i haurien d’haver obert un període d’al·legacions, però en realitat quan van demanar al personal de Prat de la Riba que fessin al·legacions, resulta que ja havien publicat al DOGC la Resolució, lo qual vulnera el procediment administratiu, s’ho passen tot pel FORRO.

L’actuació de RRHH i de la Gerència Territorial fa que la Junta de Personal no tingui cap efectivitat ja que deneguen qualsevol tipus de informació que es demana de manera reiterada i només queda la via Contenciosa – Administrativa.

Com sabeu van denegar el 4t dia graciable de 2013 amb unes excuses que no tenien cabuda en dret. En Rafa Caballero i jo mateix, Lluís Segura varem demanar al gener de fer el 4t dia graciable de 2013 en data 06/02/2014. Doncs sabeu que en data 20 de febrer de 2014 hem rebut resolució de RRHH autoritzant a fer el dia 6 de febrer, que ja havíem fet ja que no hi havia cap normativa que ens impedís fer aquest dia, però en correu a tot el personal es deia que no es podia fer.

Ja sabeu que la intenció del Conseller de Sanitat i de CIU, era la de trossejar l’ICS en grups de CAPs i per Hospitals, tot això amb la intenció ulterior de permetre la entrada de la privada com a proveïdors de la sanitat pública.

Ara el Conseller Boi Ruíz ha vingut a Lleida d’amagatotis, per comunicar “resumint” que l’ICS de Lleida desapareix i que es crea un ens públic. Cal que sabem que els ENS PÚBLICS EMPRESARIALS pel que fa a la gestió i direcció de es regeixen pel dret públic, però en la resta es regeix pel dret privat.

Això pot suposar de facto que l’ICS a Lleida desaparegui, com a prova PILOT per continuar després per la resta de Catalunya. Segons el Centro de Estudios Financieros els Ens Públics:

(Gestión directa por entes de derecho público (EP))

* Surgen como una estrategia organizativa para romper la rigidez jurídica que establecía la Ley de Entidades Estatales Autonómicas de diciembre 1958.
* Son organizaciones con personalidad jurídica pública.
* Gestión de sus recursos conforme al ordenamiento jurídico privado.
* Se crean para la prestación de un servicio público o ejercer funciones de
autoridad.

Ventajas: (PER L’ADMINISTRACIÓ S’ENTEN)

* La regulación de los EP se establece en su ley de creación (gran plasticidad).
* Los recursos humanos están sometidos al derecho privado laboral aunque puede aplicarse el régimen funcionarial o el estatutario si así se establece en la ley de creación.
* La gestión de recursos materiales y contratación de bienes y servicios se somete a la Ley de Contratos de las Administraciones Públicas (TRLCAP).
* La gestión financiera y presupuestaria no está sometida al régimen presupuestario de la Administración pública sino a un programa de actuación, inversión y financiación.
* El régimen de control realizado por la Intervención es el de Auditoría.

Font: Llibre “Gestión Sanitaria Integral: Pública y Privada” (CEF – Centro de Estudios
Financieros).

Comencen per Lleida perquè saben que aquí no hi ha moviment social ni de treballadors. Creiem que això és hora de canviar-ho, ja és hora que cadascú s'espabili i es comenci a moure. Ja ni ha prou de passar de tot. Hem de defensar lo nostre i lo públic. L’ICS pensa que a Lleida no farem res. Canviem el XIP i actuem. L’Hospital de Viladecans s’ha salvat de moment per la força que han fet els treballadors i els veïns de Viladecans.

Deixem de dormir i dediquem una mica de temps a defensar lo nostre, lo públic, als nostres fills, i a no permetre que aquesta màfia s’aprofiti del diner públics per guanyarse’ls amb les seves empreses privades. Tots sabem dels casos de Innova, ... i d'altres:
Cas ITV (CDC)
Cas Mercuri (PSC)
Cas Millet (CDC)
Cas Método 3 (PSC)
Cas Palau (CDC)
Cas Pallerols (UDC)
Cas Pretoria (PSC i UDC)
Cas Treball (UDC)

Si els deixem crear aquest Ens Públic, hi haurà uns estatuts diferents, segurament el personal contractat serà laboral i no hi haurà la borsa, que per altra banda ara mateix se la passen per l’Arc del Triomf.

Davant d’aquesta amenaça suposem que tots els sindicats cridaran, com a mínim. Pensem que no es tracta només de cridar puntualment i, per això, aquesta secció sindical de la CGT estarà amb els que creguin que ja n’hi ha prou i que es necessari manifestar al carrer (formar una gran marea blanca per tota Catalunya) la nostra PROTESTA, que ja es LLUITA, que podem. SÍ QUE ES POT.

Començant per Lleida, ja que som el conill porquí o cobai que servim per experimentar al Govern i col·laboradors en el Parlament de Catalunya un “nou model sanitari”. Model sanitari del que ja esteu ben informats: Cafeambllet (per sort, protegits aquesta vegada per la Justicia: ¡¡¡ABSOLTS!!!), Dempeus, Alfons Quintà..., i molta més gent.

La Sanitat Catalana és com un iceberg, la part que és veu és l’Atenció Hospitalària i la que no és veu és l’Atenció Primària. La Sanitat ha passat de ser un dret fonamental, Universal, garantit i segur a una situació de deriva, que va minvant a poc a poc com un iceberg.

Fins ara les retallades visibles s’han fet sobre els Hospitals (tancament de plantes, quiròfans, RX, disminució de plantilla, ...) i tota la pressió de les mobilitzacions i de l’entorn mediàtic han versat sobre aquestes retallades, les quals han posat entre l’espasa i la paret als responsables de la sanitat catalana.

Però, ara les polítiques dels responsables de la sanitat catalana estan torpedinant la part no visible de l’Iceberg.

Dels 328 CAPs, 23 centres ACUT (atenció continuada d’urgències), 34 centres d’especialitzada (PRAT DE LA RIBA a Lleida JA TANCAT), 28 ASSIR (Toco-Gine) i 11 PADES (Assistència domiciliària), s’ha reduït el personal en un 30% (d’uns 20.000 professionals s’han amortitzat més de 5.000 i un 10% continua sent eventual o plantilla no estructural).

S’han introduït polítiques per limitar l’accés a la sanitat pública i mesures de copagament i repagament.

S’està desmantellant tot silenciosament en benefici d’una sanitat mercantilista de mútues i centres privats o concertats, que ja sabem tothom qui en son els beneficiaris.

El que passi a Lleida, passarà després a la resta del territori, per tant hem de Lluitar des de Barcelona a mort, per tirar enrere aquest desmantellament i aquest repartiment dels diners de la Sanitat entre els de sempre.

Per tot això, per tot lo que coneixem i que no surt al àmbit públic, be per censura, bé per, omissió dels “col·laboradors necessaris”...us demanem que dediqueu una part del vostre temps a lluitar pels vostres drets i pels dels que vindran.

JA NI HA PROU DE MIRAR CAP A UN ALTRE LLOC

ENS HEM D’ARREMANGAR I LLUITAR

HEM DE RECUPERAR LA DIGNITAT I HEM DE FER SABER A AQUEST GOVERN QUE ESTEM DISPOSATS A LLUITAR FINS AL FINAL

ELS FAREM VEURE QUE SENSE LA NOSTRA COMPLICITAT RES NO POT TIRAR ENDAVANT I QUE ELS HI GIRAREM L’ESQUENA

QUI LLUITA POT PERDRE, PERÒ QUI NO LLUITA JA ESTÀ VENÇUT

Secció Sindical CGT AP Lleida
cgt.lleida.ics@gencat.cat

Lleida, 3 de març de 2014

http://www.cgtlleida.org/node/812

>>> Teniu el comunicat en document adjunt format pdf.

Attached documents