CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La secció sindical de CGT al Metro de Barcelona denuncia que hi ha preguntes ideològiques en el procés de selecció

Dimecres, 27 juliol, 2011

A finals del passat mes de juny es van realitzar unes proves de selecció externa per cobrir algunes places de Comandament Tècnic Operatiu a la plantilla de Metro de Barcelona.

Un cop realitzada la part tècnica de les proves, els candidats seleccionats es "van enfrontar" a les tristament famoses ENTREVISTES PERSONALS on dos treballadors/es del Departament de Selecció juntament amb dos directius de Metro entrevisten individualment a cada candidat per avaluar les seves capacitats personals, una cosa que es realitza en els processos de selecció.

El anormal es produeix quan en aquest últim procés, en una d'aquestes entrevistes, els entrevistats, es van trobar amb que un directiu de Metro, concretament el Gerent de L1, que va aplicar un interrogatori de marcat caràcter ideològic i sindical, amb frases i expressions despectives cap als moviments socials, obligant als entrevistats a mostrar el seu suport o rebuig al moviment 15M, el poder dels sindicats a TMB, etc ...

Algun entrevistat ha denunciat a CGT com va veure violada la seva llibertat i el seu dret a mantenir en el seu àmbit privat les seves creences ideològiques per les preguntes que aquest directiu li va fer, i que van ser tals com:

- ¿Quina opinió tens del moviment dels indignats?

-Digues-me una de les seves reivindicacions amb la qual estàs d'acord

- Ja, tot això és molt interessant, però, no et sembla que són uns pelacanyes amb aquestes pintes que porten?

- ¿I estàs d'acord amb els que van boicotejar l'entrada dels diputats al parlament?

- ¿Et sembla que els sindicats de TMB tenen massa poder?

-Insisteixo, ¿et sembla que els últims individus que van quedar a Pl Catalunya, un cop el gruix del moviment es va haver traslladat, també formava part dels indignats?

A més d'aquestes preguntes clarament tendencioses, el directiu es va permetre el luxe de qualificar despectivament la ciutat de procedència d'algun dels entrevistats.

La CGT considera vergonyós que en una empresa pública com Metro, hi ha algun directiu amb un gran sou que paguem tots i que es dediqui a filtrar els ingressos dels treballadors des de posicions de selecció ideològiques que ens recorden l'època feixista (o penses com ell o no treballes a Metro), a part la capacitat per al treball que s'ofereix.

Volem deixar clar que aquestes actituds són únicament d'aquest Directiu que participa en els tribunals, que és, el que al final decideix quin candidat aconsegueix el lloc i deixem completament al marge als treballadors del Departament de Selecció que són els que haurien de fer tot el procés sense ingerències directives, ja que són professionals amb molts anys d'experiència en aquest camp, amb valoracions tècniques i no ideològiques.

CGT exigim el cessament immediat d'aquest Directiu l'única missió sembla buscar Comandaments intermedis inflexibles i amb un perfil ideològic descoratjador.

Secció Sindical CGT Metro Barcelona


www.eldebat.cat

CGT denuncia que Metro de Barcelona pregunta sobre els 'indignats' en entrevistes de feina
Redacció
El sindicat CGT estudia presentar una querella contra el gerent de la Línia 1 del Metro de Barcelona, Jesús Regidor, per haver fet presumptament preguntes fora de lloc als aspirants a treballar-hi com a comandaments tècnics operatius. El gerent hauria preguntat als candidats què opinaven sobre els ‘indignats’ i si no consideraven que els sindicats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) – empresa de la qual depèn el Metro- no tenen massa poder.

Entre les preguntes formulades pel gerent de la Línia 1, hi hauria les següents: “Quina opinió tens del moviment dels indignats?”; “No et sembla que són uns pelacanyes amb aquestes pintes que porten?"; "Digues-me una de les seves reivindicacions amb la que estàs d'acord", o bé "Estàs d'acord amb els que van boicotejar l'entrada dels diputats al Parlament?".

Les qüestions formaven part d’unes entrevistes de feina que Metro de Barcelona va realitzar a finals de juny i principis de juliol per contractar comandaments intermedis. Les entrevistes constaven de dues parts: una d’escrita, on hi havia proves teòriques, tests psicotècnics i una avaluació de la personalitat, i una de pràctica, amb una entrevista personal i proves de conversa.

Fonts sindicals han explicat a ‘El Confidencial’ que en l’entrevista- on hi havia Regidor, un altre comandament de la Línia 1 i personal de Recursos Humans- també va preguntar-se als candidats si no creien que els sindicats de TMB tenien massa poder. “A un d'ells fins i tot li va vacil·lar l'interrogador de la següent manera: "Així que ets de Cornellà? Vaja, la ciutat sense llei ". De moment, però, des TMB, però, no s'han pronunciat sobre la denúncia del sindicat.

La CGT estudia ara presentar una querella contra Regidor, de qui demana que dimiteixi. Segons el sindicat, és “vergonyós que en una empresa pública com Metro, hi ha algun directiu amb un gran sou que paguem tots i que es dediqui a filtrar els ingressos dels treballadors des de posicions de selecció ideològiques que ens recorden l'època feixista (o penses com ell o no treballes a Metro), a part la capacitat per al treball que s'ofereix”.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció