CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Secció Sindical de CGT convoca una tancada de treballadors a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dijous, 25 març, 2010

Contra la Bossa de Treball

TANCAMENT DILLUNS 29 DE MARÇ A LES 10H. AL HALL DE L'HOSPITAL JOAN XXIII

Els treballadors de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona reunits en l'assemblea-concentració celebrada el 23 de març al hall de l'hospital, després de votació a mà alçada, vam decidir:

Fer un tancament a partir del dilluns 29 de març a les 10h de durada indefinida i constituir-nos en assemblea permanent en contra de la bossa de treball pactada el dia 19 de maig de 2008 per CCOO, UGT i SATSE.

Aquesta bossa discrimina els mèrits per temps treballat (anul·la el temps treballat en altres categories, castigant als treballadors que han fet un esforç d'estudiar per promocionar-se canviant d'estament i categoria), puja l'avaluació de l'administració al 50% (tant l'avaluació com DPOS), deixa els contractes inferiors a tres mesos a l'arbitrarietat de l'empresa i es carrega la promoció interna.

Aquesta pacte s'ha anat frenant per la pressió dels treballadors però en data 1 d'abril del 2010 l'ICS vol posar-ho en marxa.

Els sindicats signants, a causa de la pressió dels treballadors, pretenen fer-se enrere al·legant que els han enganyat. No obstant, no entenem que amb la quantitat d'alliberats que tenen no sàpiguen el que van signar.

D'altra banda, resulta incomprensible que tant els sindicats signants de la Mesa com els no signants diguin que el pacte està parat quan l'ICS l'està aplicant.

Per tot això, l'assemblea permanent de l'Hospital Joan XXIII ha decidit tancar-se el proper dilluns 29 de març a les 10h. al hall del centre hospitalari (cartell adjunt).

Serà la mateixa assemblea de treballadors qui determinarà quan finalitzarà l'acció.

Recordem que per aquest motiu la secció sindical de CGT ja va convocar una concentració al hall de l'hospital el passat 26 de febrer.

Contra la Bossa de l’endoll i l’opacitat

No a l’aplicació de la Bossa.

VOLEM

- Una Bossa de Treball justa

- Una Bossa transparent

- Una Bossa consensuada

Volem un referèndum per a la Bossa

Per defensar la nostra veu.

No a l’aplicació de la Bossa de la vergonya

I a més, també demanem:

- Sí al reconeixement del “solape”

Que no ens prenguin el nostre temps

- Volem ràtios de personal justes

Volem els mateixos ràtios els 365 dies de l’any (els caps de setmana i festius no han d’estar “castigats”)

- Sí a la jubilació parcial

El personal estatutari no hem d’estar discriminats


Per defensar la nostra veu

Volem participar directament en els temes importants que ens afecten

- Borsa de Treball

Volem que sigui justa i consensuada per tots els treballadors. Fins que no es negociï a la Mesa Sectorial, no hi ha res aconseguit (“al lloro”! els que negocien són els mateixos: no hem de baixar la guàrdia). CGT demanem una reforma d’una borsa de treball que fomenta "l’enxufisme". La fórmula pactada per CCOO, UGT, SACSE i l’ICS deixa un 50 per cent de la valoració final de les peticions de feina en mans de l’empresa.

- Reconeixement del “solape”

Un acte de justícia, que fa temps que reclamem. CGT reclama que els "15 o 20 minuts que les infermeres i auxiliars dediquen al final de la seva jornada laboral a explicar l’evolució dels pacients al següent torn siguin comptabilitzats com a dies de festa". En aquest sentit el sindicat ja ha presentat 200 reclamacions a l’ICS, que es podrien derivar cap al contenciós-administratiu si no hi ha resposta abans del 29 de març.

- Ràtios de personal justes

Tant a hospitalització com a urgències, volem les mateixes presències físiques els 365 dies de l’any (els caps de setmana no han d’estar “castigats”). Demanem el manteniment del mateix ràtio d’infermeres els caps de setmana a urgències, hospitalització i quiròfans que durant els dies entre setmana.

- Jubilació parcial

Hem enviat més de 5.000 signatures al Defensor del Pueblo, a Madrid, reclamant la jubilació parcial.

Seguirem convocant mobilitzacions fins que no ho aconseguim.

Secció Sindical de CGT de l’Hospital Joan XXIII - TARRAGONA

Attached documents