CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La secció sindical de CGT del Pius Hospital de Valls denuncia la pèrdua de llocs de treball i la precarització que suposen els nous calendaris.

Dimarts, 19 gener, 2016

Des de l’1 de gener s’han posat en funcionament els nous calendaris, implantats de forma unilateral per la Direcció, al Pius Hospital de Valls. Com aquesta secció sindical, junt amb la resta del Comitè d’Empresa, ja venia denunciant des de que es van iniciar les negociacions, la implantació dels nous calendaris suposa la pèrdua de llocs de treball a més de la precarització dels ja existents (desregularització dels descansos, rotacions atroces,...) El primer dia de funcionament de les noves calendaritzacions ens ha donat la raó i els dies posteriors no fan més que reafirmar les nostres denuncies.

Segons l’informe facilitat per la Direcció de l’hospital durant la presentació dels nous calendaris, sobraven més de 10.000 hores d’infermeria per aquest any 2016. L’augment d’hores que ha suposat la signatura del nou Conveni SISCAT (conveni per als hospitals i centres sanitaris públics de gestió privada de Catalunya) junt amb la nova organització dels horaris és el responsable d’aquest sobrant “de càlcul” ja que la realitat és molt diferent si volem parlar d’una atenció professional i de qualitat.

Els treballadors van rebre l’any nou amb importants dèficits en les cobertures de personal assistencial. No es van cobrir els torns de tarda de diplomada en infermeria de les plantes d’hospitalització i les infermeres de matí van haver de quedar-se fins que arribés el torn de nit que va entrar abans de l’hora habitual. Els festius intersetmanals es treballen en torns de 7.5 hores i no de 12 hores. Tampoc es va cobrir la supervisora de nit ja que estava fent d’assistencial a la 4a planta. Les cobertures a la RAC i del reforç de la 5a planta també van ser deficients i tardanes.

Desconeixem si aquesta ha de ser la nova forma d’organització a la que ens vol acostumar l’empresa. Ni aquesta secció sindical, ni el Comitè d’Empresa, té cap notificació de que la rotació dels festius intersetmanals hagi canviat. Entenem queaquests nous calendaris tan revolucionaris han aconseguit de lluny i en temps rècord el seu propòsit, reduir personal, i la conseqüència més directa és que ara no hi ha el suficient per fer les cobertures necessàries per poder donar una atenció de qualitat.

En els darrers dies hem continuat patint la manca de cobertures als serveis d’urgències i a la RAC. Aquestes són les conseqüències dels nous calendaris a curt termini. No sabem quines seran a llarg termini però podem sospitar que amb menys personal les cobertures d’incidències seran més complicades de realitzar i en molts casos quedaran descobertes amb la sobrecàrrega que això genera al personal assistencial i el consegüent impacte en l’atenció als pacients.

La manca de sensibilitat de la Direcció envers als treballadors que mantenen en peu aquesta organització és incompatible amb els recursos necessaris per mantenir la qualitat de les cures amb la que la Direcció del nostre centre s’omple la boca en informes, fòrums i discussions. És per aquests motius que, a més d’interposar un Conflicte Col·lectiu davant l’autoritat laboral, aquesta secció sindical i la resta del Comitè d’Empresa demana la dimissió en ple de tota la Direcció.

Secció Sindical de CGT Pius Hospital de Valls