CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Secció Sindical de CGT insta a la Direcció de SEAT a produir de manera immediata cotxes sense emissió de CO2

Dissabte, 12 desembre, 2009

En una resolució acordada en el VIè Consell Mundial de Treballadors de la Indústria Automotriu celebrat a Hannover, el passat mes d'octubre, la CGT manifesta a l'empresa la seva proposta de fabricació, de manera immediata, de vehicles propulsats per energies totalment renovables i sense emissió de CO2.

La CGT va promoure aquesta resolució en el Consell internacional davant el que entén són mesures per a la galeria de les marques del sector de l'automòbil. La gravetat dels efectes del canvi climàtic no permeten draps calents i les solucions energètiques s'han de produir immediatament.

Dintre del procés de la Cimera del Clima de Copenhaguen, la CGT coincideix amb les organitzacions que exigeixen als governs un canvi immediat en les polítiques energètiques que, en el cas de l'automòbil passa per l'eliminació de les motoritzacions basades en combustibles fòssils i la investigació i aplicació de tecnologies basades en l'Hidrogen o altres fonts d'energies d'emissió zero. També aposten per una racionalització del transport augmentant l'aportació del transport públic al conjunt de la mobilitat humana.

Però sobretot insisteixen davant l'empresa SEAT que els ingents beneficis obtinguts per les multinacionals en les últimes dècades han de ser els que sufraguin un canvi de tecnologies que permetrien, en tot cas, posicionar-se en el futur mercat de l'automòbil. Finalment informen que aquestes propostes estan sent aportades als ministeris d'indústria dels països de tota Europa on hi tenen presència el Consell de Treballadors de l'Auto.

FEMEC-CGT


Resolució sobre Medi ambient i fabricació d'automòbils amb emissió zero adoptada a Hannover el 18 d'octubre de 2009

El Consell de Treballadors/es de la Indústria Automotriu, després d'analitzar la situació a la qual ens enfrontem, el planeta i tots els habitants, pels efectes de la contaminació que generen els tipus d'energies no renovables, RESOLEM:

Que les conseqüències d'aquesta destrucció del medi ambient no permeten mesures a llarg termini ja que les conseqüències sobre la naturalesa són tan negatives que ja estem vivint catàstrofes tan terribles com les viscudes recentment a Filipines.

Que existeixen fonts d'energies renovables i no contaminants que han de substituir immediatament els actuals sistemes d'energia. Per això cal aconseguir l'eliminació de l'ús de combustibles fòssils, especialment el petroli i l'energia nuclear, de manera immediata.

Que el món del transport ha de reconvertir-se cap a una societat més integrada amb el medi ambient. S'ha d'eliminar la producció de vehicles amb motors d'explosió i fabricar només actuacions de zero emissió de CO2. S'ha de reciclar les produccions cap a una major utilització del transport públic.

Que tot això s'ha de fer per mitjà dels beneficis obtinguts pels empresaris en les últimes dècades, mantenint l'ocupació en totes les empreses, reciclant la producció cap a una indústria que doni resposta a les necessitats de la població i no a l'acumulació de beneficis en mans d'uns pocs.

Com Consell de Treballadors/es de la Indústria Automotriu acordem transmetre aquesta resolució a tots els consorcis de l'Automòbil on treballem, així com als governs dels nostres països, que han de garantir que les ajudes milionàries que reben els Consorcis de l'Auto es dediquin realment a garantir la vida futura del planeta.