CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La secció sindical de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona (SSAB CGT) ha firmat l’Acord Municipal 2012-2015 sense abandonar els seus posicionaments ni les seves reivindicacions

Dimarts, 4 desembre, 2012

La secció sindical de la CGT de l’Ajuntament de Barcelona (SSAB CGT) ha firmat l’Acord Municipal 2012-2015 sense abandonar els seus posicionaments ni les seves reivindicacions.

Durant la campanya del referèndum del 29 de novembre passat, la SSAB CGT va manifestar la seva crítica a l’acord en comunicats i en assemblea general i va destacar els importants aspectes oberts de l’acord que encara depenen de processos posteriors a la firma.

El referèndum va ser organitzat per CC.OO. i UGT (firmants del preacord) amb el recolzament del govern municipal, i es va convocar en condicions precipitades i forçades pel calendari de l’Ajuntament. Però malgrat aquestes circumstàncies el desenvolupament formal va ser suficientment transparent com per acceptar el clar resultat a favor de la firma de l’acord.
El resultat del referèndum ha estat molt clar, la participación en el referéndum ha estat en general elevada tot i que en alguns sectors més que d’altres i que s’ha pogut observar una important abstenció crítica com promovien algunes iniciatives entre els treballadors.

En aquest sentit la SSAB CGT vol felicitar per davant de tot al 10% de votants que han dipositat la papereta del NO i als que han decidit practicar una abstenció activa i crítica en alguns sectors. Interpretem aquest gest com una mostra de coratge i dignitat característica dels companys i companyes amb els que amb més força i constància hem estat lluitant aquestes setmanes.

La signatura de l’acord per part de la SSAB CGT només s’ha produit després d’analitzar tot plegat i a la vista del context que s'obre a partir d'aquí.

No és en absolut una claudicació, no renunciem a res. Un dels trets d'aquest Acord és que deixa moltes i importants coses a la negociació posterior. En concret ja per al mes de desembre s'han de tractar i tancar els temes de conciliació, el Fons d'Acció Social i el Sistema d'Ordenació Municipal.

En aquest sentit i per a que el personal municipal se’n surti el millor possible davant d'aquest calendari tant precipitat , la CGT fa una crida a tot el suport i la complicitat de tothom.

Barcelona 3 de desembre de 2012

Més informació:

- WEB SECCIÓ SINDICAL CGT AJUNTAMENT BARCELONA

- FACEBOOK CGT AJUNTAMENT DE BARCELONA

Per declaracions:
Lluís-Josep Ramoneda Aiguadé
Secretari d'Organització de la SSAB-CGT
Mòbil: 685170434

Contacte premsa:
Lluís-Josep Ramoneda Aiguadé

CGT – Secció Sindical a l'Ajuntament de Barcelona (SSAB),
Av. Francesc Cambó, núm. 17, 5è A, 08003 Barcelona -
Tel. 93 310 70 51 - Fax 93 310 77 83 -
correu-e: ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org