CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La secció sindical de la CGT-UDL demana la paralització de les oposicions a la universitat de Lleida

Dilluns, 2 desembre, 2019

img-20191202-wa0006.jpg

La recent constituïda secció sindical de la CGT a la Universitat de Lleida (CGT-UdL) ha registrat dos peticions concretes al rector de la UdL, Jaume Puy.

D’una banda ha demanat una reunió urgent per amb el rector Jaume Puy i algun representant dels serveis jurídics de la UdL per abans que se celebri la propera Junta de Govern de la Universitat de Lleida. Des del sindicat volem posar sobre la taula la paralització de les oposicions convocades per al personal PAS de la UdL. Aquesta demanda de paralització de les oposicions es basa en la futura sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la directiva 1999/70 CE sobre el frau de llei i l’abús de temporalitat que pateixen milers de treballadors i treballadores de l’administració pública, ja siguin interins funcionaris o personal laboral.

Des del sindicat CGT ens vam reunir amb treballadors i treballadores de la Universitat de Lleida i veiem necessari demanar la paralització de les oposicions a la UdL en la propera Junta de Govern que s’ha de celebrar aquest mes de desembre. Aquesta reivindicació s’emmarca en la lluita dels treballadors i treballadores de l’administració pública de tot l’Estat que demana un procés d’estabilització que no passi per aquests “injustos” concursos d’oposicions. Recorden també que a l’Ajuntament de Lleida, des del mateix sindicat CGT, es va aconseguir paralitzar-les fins que dictés sentència el tribunal europeu.

D’altra banda, la segona petició feta a la UdL, es centra en el que diu l’epígraf 3 de l’article 10 de la Llei Orgànica 11/1985, de 2 d’agost, de Llibertat Sindical en relació al dret de les delegades i delegats sindicals de rebre la mateixa informació que posa l’empresa a l’abast dels Comitès d’Empresa i Juntes de Personal de la UdL, tant del PDI com del PAS, i reclama la informació que actualment l’Empresa està obligada a remetre a Comitès i Juntes com a conseqüència del requeriment d’Inspecció de Treball del 4-II-2014 referit a l’expedient 8/0028898/13.

Finalment, recordem insistir a la UdL, que compleixi la pròrroga del 4rt any de contracte dels doctorands i doctorandes, tal com estableix l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF), reivindicació que porten reclamant des de fa temps de la mà del Col·lectiu de Doctorands en Lluita

Secció Sindical CGT-UdL Lleida

Lleida, a 2 de desembre de 2019

img-20191202-wa0006.jpg