CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Secretària d’Organització de CGT Barcelona recupera el dret a manifestar-se

Dimarts, 4 juny, 2013

La secretària de la CGT de Barcelona empresonada l’any passat recupera el dret a manifestar-se.

Laura Gómez va passar-se 23 dies en presó preventiva per participar en una 'performance' pacífica davant la Borsa de Barcelona en la vaga general del 29 de març de 2012.

Laura Gómez, secretària d’Organització de la CGT de Barcelona, ja pot tornar a participar en manifestacions. Així ho ha decidit la secció desena de l'Audiència de Barcelona que ha estimat el recurs presentat pel sindicat CGT contra la sentència que fa més d’un any va imposar-li a Gómez el jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona i que, entre d’altres coses, li prohibia participar en manifestacions.

La sindicalista va ser detinguda el 24 d’abril de 2012 i va passar-se 23 dies en presó preventiva després de participar durant la vaga general del 29 de març en una perfomance de l’organització llibertària davant la Borsa de Barcelona, que va consistir en la crema controlada d’una caixa de cartró amb uns quants papers, que simbolitzaven bitllets, sense que es registrés cap incident. Gómez va quedar en llibertat el 17 de maig de l’any passat, després de pagar una fiança de 6.000 euros.

L’Audiència considera que el jutjat no justifica prou la mesura cautelar de limitar el dret de reunió i manifestació, ja que no concreta les denúncies anteriors per conductes agressives de Gómez i que fonamentarien el risc de reiteració delictiva en què es basa la restricció. Per la simple participació en l’acció esmentada, a Gómez li van imputar els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, acusacions que van portar la Fiscalia a demanar-li fins a 36 anys de presó si s’estimés la condemna màxima per a cadascun dels presumptes delictes.

En un comunicat, la CGT ha recordat que sempre han defensat que amb aquesta mesura cautelar "s'estava vulnerant un dret fonamental, com és el de manifestació". Per al sindicat, "la detenció i empresonament de Laura van ser una aberració desproporcionada emmarcats dins de la campanya repressiva que van iniciar l'anterior conseller d'Interior Felip Puig i el director general dels Mossos, Manel Prat".

Font: El Triangle


Laura recupera el seu dret a manifestar-se

La Secretària d'Organització de CGT-Barcelona, Laura Gómez, recupera el dret de manifestació després del recurs interposat davant l'Audiència provincial de Barcelona. Assistirà a la concentració del dimecres dia 5 a les 10 hores a la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb els encausats del 29-S del Clot.

La Secció Desena de l'Audiència Provincial de Barcelona ha estimat el recurs presentat per la CGT en el qual es demanava es deixés sense efecte la decisió del Jutjat d'Instrucció 28 de Barcelona segons el qual per a posar en llibertat a la nostra companya Laura, a més de la fiança de 6.000 Euros, se li imposava la prohibició d'assistir a manifestacions.

Des de CGT sempre hem defensat que s'estava vulnerant un dret fonamental, com és el de manifestació. L'argumentació que es donava en la resolució judicial del Jutjat 28 després d'un recurs de reposició, més que basar-se en l'aplicació de la llei i en la jurisprudència dels diferents tribunals (Constitucional, Tribunal Europeu de Drets Humans, etc) s'assentava en una interpretació molt restrictiva de dos articles, el 13 i el 544 bis, de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECRIM).

Després de més d'un any la nostra companya recupera aquest dret fonamental. La detenció i l'empresonament de Laura van ser una aberració desproporcionada i ho emmarquem dintre de la campanya repressiva, que van iniciar l'anterior Conseller Puig i l'actual Director General de la Policia Manel Prats, de copejar fortament a qui s'oposen als plans elaborats per banquers i polítics per a dur endavant les seves polítiques neoliberals.

Les detencions, empresonaments i obertura de causes judicials no han cessat, assíduament se segueixen produint actuacions policials totalment desmesurades i sempre dirigides contra persones crítiques amb el sistema, a qui se'ls aplica la presó provisional amb molta facilitat i se'ls realitzen peticions de penes molt altes. Molt al contrari del que succeïx amb banquers i polítics, que a pesar de valdre-se del seu càrrec i el seu “estatus social” per a cometre delictes, robar, realitzar tràfic d'influències i d'instaurar la corrupció com una cosa normal, la institució judicial i la fiscalia actuen d'una manera molt laxa, en comparació amb l'alarma social creada.

Els fets ens duen al convenciment que no tots som iguals davant la justícia, ni se'ns tracta igual i que “l'estat de dret” és més publicitat que realitat.

Cronologia des del 24 d'abril del 2012, dia de la detenció.

La nostra companya Laura, Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, va ser detinguda el dia 24 d'Abril del 2012, el 25 passava a la disposició del Jutjat d'Instrucció 23 (el que estava de guàrdia), que el mateix dia decretava presó incondicional sense fiança, amb els càrrecs d'incendi subsidiàriament de danys, coaccions, delicte de desordenis públics i delicte contra els drets fonamentals. Ingressava el mateix dia 25 en la presó de Wad Rass, traslladant-la a la Presó de Ca Brians el dia 26 per a tornar A Wad Rass el dia 30 d'abril.

El 17 de Maig el jutjat d'Instrucció 28 (qui està portant a terme la Instrucció), va decretar una fiança de 6.000 Euros i la prohibició per a participar en manifestacions i concentracions. Pagada la fiança el mateix dia 17 de maig, a les 16 hores era posada en llibertat sent rebuda en la porta de Wad Rass per les seves familiars i més de 300 persones.

Des de la seva detenció (24 d'Abril) fins a la posada en llibertat (17 de Maig) van passar 24 dies. La CGT i multitud d'organitzacions solidàries van realitzar concentracions per a exigir la seva llibertat en moltes ciutats del país i també en ambaixades i organismes oficials de molts llocs del món.

CGT Barcelona

Font: Rojo y Negro

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció