CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La sentència de la vergonya del Tribunal Suprem negant el dret d’indemnització del personal interí en cas d’acomiadament

Divendres, 5 abril, 2019

La notícia que el Tribunal Suprem sentenciava que els/les treballadors/es interins/es no tenen dret a indemnització per acomiadament, suposa un pas més (encara si cap) al rumb neoliberal que els tribunals espanyols estan adquirint cada vegada en major mesura.

Si el 2016 el Tribunal de Justícia Europeu va estirar de les orelles a les Administracions Públiques espanyoles en reconèixer que discriminava al personal interí, i reconeixia a aquests/es treballadors/es el dret a percebre la mateixa indemnització d'acomiadament que el personal indefinit, ara el Tribunal Suprem dóna un pas cap endarrere respecte a la Sentència Europea, al més pur estil Chiquito de la Calzada, i al·lega que no cal "atorgar cap indemnització pel cessament regular del contracte d'interinitat”. Vergonyós.

Ni dret als 20 dies de l'acomiadament objectiu, ni als 12 dies d'indemnització per a contractes d'obra i serveis. No als 20 dies, perquè la finalització contractual d'un/a interí/a és un fet contemplat en el contracte. Tampoc els 12 dies, perquè el Tribunal entén que aquesta indemnització no té un efecte dissuasiu contra l'abús de la contractació temporal. Vaja, que per a què compensar al treballador/a, si no pararà la contractació temporal. Vergonyós.

Això sí, el Tribunal Suprem crida l'atenció per la llarga durada en les interinitats, i al·lega que hi ha sancions més dures que la indemnització de 12 dies contra l'abús de la contractació eventual. Mentrestant, el/la acomiadat/da se`n va amb una mà darrere i una altra davant. Vergonyós.

Des de la Federació de Treballadors/es de l'Administració Pública de la CGT (i per extensió, tota la CGT) sempre hem defensat els drets de tots/es els/les treballadors/es, ja sigui el seu contracte indefinit, interí o temporal, i continuarem fent-ho. En l'últim Ple de la Federació, celebrat a mitjan passat mes de març, es va acordar que “la CGT a través dels seus Serveis Jurídics, defensarà els drets de la seva afiliació contractada en frau de llei en els casos de cessament”. I a això ens dedicarem.

Secretariat Permanent de la FETAP-CGT

http://fetap.cgt.es/la-sentencia-de-la-verguenza