CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La solidaritat la nostra millor arma: Comunicat CGT Berga sobre el cas de l’Esther i la solidaritat rebuda aquest estiu

Dijous, 10 setembre, 2015

Comunicat sobre el cas de l'Esther i la solidaritat rebuda aquest estiu

La solidaritat la nostra millor arma

pancartasimon14apetitaA finals del mes de juliol el Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga demanava solidaritat pel conflicte obert amb el setmanari Berguedà Actual. Recordem que Jordi Simon Perayre, gerent de l’empresa va ser sentenciat a pagar 27.115 euros, a la seva extreballadora Lídia C però es va declarar insolvent, cosa que va provocar que ell no hagués de pagar res i la responsabilitat recaigués sobre FOGASA. No content amb això l’exempresari va decidir denunciar a Esther A, la companya que no va guanyar el judici per l’acomiadament improcedent, al·legant aquest, danys contra el seu honor per uns cartells que van aparèixer penjats per Berga i que juntament amb la seva imatge afirmaven que l’empresari no pagava i explotava a les seves treballadores.

La resolució d’aquest conflicte no va ser motiu de celebració pel sindicat. La companya va ser condemnada a pagar 2.450 en conceptes d’indemnització a l’empresari, més les costes més uns anuncis a la premsa amb part de la sentència condemnatòria. Una sentència inversemblant i clarament injusta que busca perseguir a la lluita sindical. Per aquest motiu vam llançar una nota demanant solidaritat.j.simon.perayre

Des del mes de juliol portem 1.000 euros recollits gràcies a les aprotacions solidàries amb la companya Esther, una xifra que demostra el compromís de companys i solidaris amb una lluita justa.

Des d’aquí volem reiterar que cap sentència ens farà afluixar en la lluita contra l’explotació i també volem agrair a les solidàries que han col·laborat i, finalment, fer una nova crida a la solidaritat.

COMPTE SOLIDARI: 1491 0001 29 2004914921 (CGT BERGA)

Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga

Més informació:

- TWITTER CGT BERGA

- PÀGINA FACEBOOK CGT BERGA