CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La solidaritat real amb les refugiades es paga amb repressió, Mikel i Begoña Llibertat!

Dijous, 29 desembre, 2016

La solidaritat real amb les refugiades es paga amb repressió, Mikel i Begoña Llibertat!

Un cop més. Si fa poques setmanes la nostra companya Lola va haver de patir la veritable cara d'una Europa malalta de poc dissimulat racisme institucional, ara és el torn de la Begoña i en Mikel. En el marc d'una campanya de desobediència, els membres del Fòrum Social Permanent d'Euskal Herria han estat detinguts aquest 28 de desembre per la policia grega, mentre intentaven fer passar a vuit persones refugiades en una caravana.

La història que cada refugiada duu a la seva motxilla té vàries pàgines de camins perillosos, de vegades fugint de guerres o persecucions polítiques, altres de la misèria. Si tens sort de no ser un número més a sumar dels milers d'ofegats anuals de la Mediterrània, t'espera una vida clandestina entre fronteres fins a arribar al teu destí, on l'aparell repressor dels estats et buscarà per tancar-te en un CIE o enviar-te a una zona segura, com ara un camp de concentració turc.

En aquesta successió de crims contra la humanitat hi ha persones que allarguen la mà de forma solidària. Això és inacceptable pels estats. I ho és perquè no només posa en qüestió el muntatge racista de l'Europa fortalesa, sino perquè també desmunta els falsos discursos institucionals: una màscara putrefacta que ja no pot tapar més la veritable cara del sistema capitalista europeu.

La CGT de Catalunya mostra la seva solidaritat activa amb les dues companyes detingudes i es posa a disposició del seu grup de suport.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
29 de desembre de 2016