CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La tancada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona finalitza sense incidents

Dimecres, 25 gener, 2012

Cronologia de la tancada

Aquest matí del 24 de gener a les 10 ha començat la tancada prevista durant tot el dia fins demà a la mateixa hora a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Convoquen CGT, Co.Bas i l’Assemblea 15M de Tarragona, i tot i que s’ha convidat a la resta de sindicats no han fet acte de presència. La raó, protestar contra la supressió de tota activitat quirúrgica programada al torn de tarda que es va dur a terme aquest maig passat. Entre d’altres, això ha suposat augmentar les llistes d’espera en un 256% al centre i la reducció dels llocs de treball, fins ara d’un 10% amb 153 treballadores menys a finals d’octubre. Tot plegat ha comportat més reclamacions de les usuàries, concretament un 86% més respecte l’any anterior.

Durant les dues primeres hores d’activitat, s’hi han aglutinat una vintena de manifestants. Asseguren que seran més a la tarda però animen a tothom a acompanyar-les. I és que, en una reunió amb la direcció de l’Hospital en què hi han participat representants tant dels sindicats com del 15M, els han confirmat que faran vindre els Mossos d’Esquadra per tal d’impedir que s’hi quedin a la nit, quan el centre tanca. Ells garanteixen que hi seran sigui quina sigui la decisió que finalment prengui la direcció. Mentrestant, fan difusió de l’acte del 28 convocat per la Plataforma i l’Assemblea a dos quarts de sis als Despullats, alhora que a Barcelona, Girona i Lleida.

Les activitats previstes a la tarda consisteixen en un taller de pancartes de cara a al manifestació del 28, un passi d’una pel·lícula a càrrec del 15M, debats i assemblees, a banda del sopar.

Primera actualització

Al voltant de les 12 del migdia una parella d’agents de Mossos d’Esquadra han fet acte de presència a l’entrada de l’Hospital Joan XXIII. Han demanat als manifestants que marxessin i, davant la negativa, han identificat algunes persones. Abans d’anar-se’n, han assegurat que ells no els desallotjarien.

Segona actualització

Després d’una tarda d’anades i vingudes, en una assemblea celebrada a les vuit del vespre han acordat quedar-se al centre passi el que passi. Serà cap a les deu o les onze de la nit quan oficialment tanqui l’Hospital, tot i que segons han pogut saber l’agent de seguretat privada ha rebut ordres de tan sols tancar l’entrada de dins, no la de fora, és a dir, a l’espera d’esdeveniments que indiquin el contrari les quatre o cinc desenes de persones que ja hi ha aplegades podran passar-hi la nit sense impediments.

Tercera actualització

Fets els torns per sopar, cap a les onze de la nit ja eren tots a l’entrada, entre 25 i 30 persones. La visita de dos secretes a quarts de nou informant al guàrdia de seguretat que no havia de tancar els manifestants i que tampoc no se’ls faria fora, però, no ha estat acompanyada per cap altra visita posterior d’agents uniformats. Abans d’anar a dormir, han vist una pel·lícula i serà a les sis del matí quan torni a haver-hi activitat al centre.

Quarta actualització

La jornada de 24 hores de protesta ha finalitzat aquest matí a quarts de deu quan les participants en la tancada han marxat de l’Hospital. Tal com comentava Agustí Aragonès, portaveu de la CGT al centre, al principi de la concentració, la tasca d’un sindicat és la mobilització, i en aquest mateix sentit seguiran fins que assoleixin l’objectiu que no retallin cap lloc de treball ni cap servei per a les usuàries.

http://pobleviu.cat/2012/01/24/la-direccio-de-lhospital-anuncia-que-enviara-els-mossos-per-evitar-el-tancament-de-manifestants/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció