CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La tancada de CGT al servei Territorial de Salut de Tarragona aconsegueix acord per obrir #hemodinamica24h a tot Catalunya el 15 de febrer

Dilluns, 19 gener, 2015

CGT finalment s´ha reunit acompanyat d´usuaris aquest matí a la Seu territorial del departament de Salut de Tarragona, ha recordat al seu director Josep Mercadé, que fins al 15 de febrer continua el protocol d´infarts que suposa derivar casos d´infarts a Barcelona, reconeixent que Tarragona a hores d´ara compta amb equip tècnic i humà com per prestar ja servei #hemodinamica24h. La reunió conclou amb acord per estendre a tot Catalunya el servei d´hemodinamica 24 hores, que no tenien ni a Tarragona, Lleida, Girona i la Catalunya Central, a partir del 15 de febrer. Aquest acord que anunciarà Boí Ruiz el 29 de gener, posibilita la fi de la tancada de CGT i el grup de sanitat pública de Tarragona de la seu territorial del Departament de Salut de Tarragona.

Agraïr el suport de la societat a la tancada i la mobilització a Tarragona i arreu en la defensa la sanitat pública i recuperar uns servei bàsic, en aquesta lluita que portem des de CGT fa ja 3 anys denunciant , en favor de la societat com és la hemodinàmica per a milers de persones afectades per problemàtiques sanitàries cardíaques, que es podran beneficiar en els hospitals de referència arreu de Catalunya les 24 hores del dia.

CRÒNICA DE LA REUNIÓ AMB MERCADÉ AL SERVEI TERRITORIAL

Dissabte, 17 de gener, van exigir una reunió amb el Delegat Territorial de Salut, Josep Mercadé i el Delegat del Govern a Tarragona Joaquin Nin, quan finalitzés la manifestació convocada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, i que la reivindicació d’aquesta manifestació seria demanar l’HEMODINÀMICA 24H, DIMISSIÓ RESPONSABLES!, encapçalant la manifestació els pacients i familiars. Posteriorment a la lectura del manifest Conchi de Tera va fer una crida als manifestants, demanant que es solidaritzesin amb els companys que ocupavem els ST de Salut i pujessin a recolzar-los.

Es van negar a fer la reunió i ens van instar a fer-la el dilluns.,obligats per la repercusio de les mobilitzacions

Ens van confirmar ahir a les 20:30 la reunió per avui a les 10:00h, en la que teníem d’estar presents fins a 4 persones en representació dels pacients, 2 persones del SP de Tarragona, 2 persones de la Secció Sindical de l’ Hospital Joan XXIII i 1 persona en representació del Grup de Treballl en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona (del qual formen part) i que han estat a la ocupació amb nosaltres.

El delegat del govern no ha assitit, segons Mercadé perquè no li havíem dit (van fer nota de premsa al respecte!).

A la reunió hem entrat doncs, 1 pacient,, 2 persones del SP de Tarragona, 2 persones de la Secció Sindical de l’ Hospital Joan XXIII i 1 persona en representació del Grup de Treballl en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.

Cal destacar que ells han incomplert les condicions pactades per la reunió,
• Dificultant-nos la entrada una altra vegada al ST, quan haviem acordat una permanencia de 15 persones permanenment, amb relleus a discrecció.
• Que un altre pacient s’ha quedat a la porta i no l’han deixat entrar.
• Que m’han deixat fora de lloc el telèfon, sense poder- me comunicar, ni fer xarxes socials.
• Estàvem rodejats de Brimo tant a dins com a fora del recinte.
Que estàvem presents sense el nostre conaixament, el Pere Montserrat, Gerent Territorial de l’ICS a Tarragona i Terres de l’ Ebre, i Jaume Grifoll i Llorenç, Compra de Serveis i Control de Gestió. Regió Sanitària Camp de Tarragona.
Després de molta demagògia per la seva part, i reiterar-se en que l’anunci de l’obertura de l’Hemodinàmica Cardíaca el faria Boi el dia 29 de gener, quan vingués a Tarragona.
La denuncia i exigència feta per la pacient, ha estat ignorada amb excuses de malpagador!
Per reconduir una reunió totalment esteril que no aportava res, hem plantejat dues preguntes concretes,

1. Data d’obertura? Ens diuen que serà el dia 15 de febrer.

2. Si mentre no s’obre les 24h, accedien a la nostra demanda de que quan s’activi el Codi IAM al nostre territori, si s’obria la Unitat Hemodinàmica fora de l’horari habitual d 20:00h a 08:00h, per poder garantir l’assitencia adequada als pacients, sense tindre que fer trasllats que els hi deixen incapacitats de per vida i amb el risc de perdre la vida. Al que s’han negat rotudament.

Això és una barbaritat, ja que incompleixent totes les recomanacions del Codi IAM, i és deixa d’atendre un 58% dels infarts amb elevació del segment ST, pel que creíem que les conseqüències que puguin patir els pacients durant el trasllat seran responsabilitat del Josep Mercardé, Boí Ruiz i Artur Mas, pel que fem una crida a tots els pacients afectats perquè denunciïn, i els hi demanin responsabilitats penals. És una mida economicista, doncs han reconegut que es pot assumir fer-ho.

Donem per finalitzada la reunió, recondant-els-hi que aquesta despesa en una menudencia, en comparació amb els alts càrrecs que Boí Ruiz a nomenat des de que es Conseller,(ho tenim documentat font DOGC).

A la sortida de la reunió nostra, “MIRACULOSAMENT” el mòbil de Conchi de Tera (CGT Joan XXIII) ha tornar a la vida!.
En aquest moment, i no abans han deixar entrar als mitjans de comunicació, tenint-los retingut al la planta baixa, fins l’acabament de la nostra reunió. Moment que els han fet pujar i ens hem trobat tots al davant de la porta de la Gerència Territorial. per dirigi’ls a una altra sala, ja que la Sala de premsa era el nostre dormitori!!!!!
La premsa anavar a seguir al cap de premsa i els 15 companyes i companys, i la pacient que eren dins hem començat a insta’ls a DESOBEÏR, recondant que no els havíem deixat d’entrar abans.
La premsa els han ignorat, i l’anunci l’he fet jo, el cap de premsa del Josep Mercadé, s’ha emprenyat molt i els hi ha dit que si no entraven en aquell moment, després no demanessin declaracions, la premsa ha seguit amb nosaltres i l’han ignorat.

CGT JOAN XXIII

Tarragona, a 19 de gener de 2015

Més informació:

- TWITTER CGT JOAN XXIII

- TWITTER CGT TARRAGONA

Acord per acabar amb la tancada de cinc dies al Joan XXIII

L’hemodinàmica de l’hospital funcionarà les 24 hores a partir de mitjans de febrer

Activistes celebren l'acord | Foto: CGT
Els activistes tancats durant cinc dies a la seu del Departament de Salut a Tarragona han posat aquest dilluns punt i final a l’acció de protesta per demanar que la unitat d’hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII de la ciutat funcioni les 24 hores del dia. Després d’una trobada amb el director territorial del departament, Josep Mercadé, s’ha arribat un acord perquè el conseller de Salut, Boi Ruiz, anunciï el proper dia 29 que la Unitat funcionarà sense interrupció desde mitjans de febrer.

Segons explica el sindicat CGT, el Departament espera poder obrir també les unitats de Girona i de Lleida, però en qualsevol cas, si aquestes no estan apunt, la de Tarragona segur que començarà a funcionar les 24h desde la data fixada.

FONT: ELTRIANGLE.EU

La CGT de Tarragona manté la seva voluntat d'ocupar els ST de Sanitat

CGT Tarragona informa que les companyes i companys que segueixen ocupant a la Delegació Territorial de Salut de Tarragona, des de el dia 15 de gener seguim a la espera que es produeixi dilluns, a primera hora , la reunió que volíem mantindre avui, a l'acabament de la manifestació, amb el Delegat del Govern, Joaquin Nin I amb el Delegat Territorial de Salut de Tarragona, Josep Mercadé I en les que volem ser-hi present pacients i familiars, que han necessitat l'Atenció dela Unitat d'Hemodinamica Caríaca.

L'ocupació dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona continuarà fins assolir les nostres reivindicacions, que son,

La CGT amb el suport del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública Tarragonaa i la resta de colectius que que donen suport S'ha reafirmat en la seva voluntat de “mantenir l'ocupació pacífica per a exigir la data i garanties d'atenció als pacients que pateixin un infart agut i necessitin l'atenció a la Unitat d'Hemodinàmica”.

CGT Tarragona

Tarragona, a 17 de gener de 2015

Unes 2000 persones clamen per les 24 hores del servei d'hemodinàmica a Tarragona

Vora dues mil persones participen d'una marxa que ha partit de la farmàcia de l'home que va morir d'infart la nit de Nadal després de ser traslladat a Barcelona

Important desplegament ciutadà el que s'ha vist aquest dissabte a Tarragona per reclamar l'ampliació del servei d'hemodinàmica a l'Hospital Joan XXIII. Si a la concentració de divendres tots els partits menys CiU -al govern- i la CUP -que ha participat de la marxa d'avui- no aconseguien reunir més d'un centenar de persones, la manifestació «blanca i sense banderes» convocada pel Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha sumat uns dos milers d'assistents. Ja des de dos quarts de cinc la columna dels barris de Ponent enfilava des de la farmàcia del darrer mort, Enrique G., a Torreforta. Ha trigat a sortir perquè no arribava la pancarta inicial, però amb pas ferm s'han plantat a la carretera de València direcció el centre de la ciutat tallant primer un sentit de la via i després tots dos.

En total, per l'avinguda Roma hi arribaven unes 350 persones vingudes de Bonavista, la Floresta, Torreforta, Camp clar, l'Albada, Riu Clar, la Granja i molts altres. «La mort d'Enrique ens ha motivat», deia Antoni Peco, de la FAVT, abans de sortir, que durant el recorregut ha anat informant als veïns en què consisteix l'hemodinàmia. En aquest moment de la marxa, tot i ser menys, cridaven més que no pas a la segona part, un cop incorporats els del centre. «No somos ganado de mercaderia», deien, i també cridaven «amb la sanitat no s'hi juga».

Sense moment per descansar tot i haver caminat uns tres quilòmetres, la columna ha confluït amb la convocatòria de nombrosos centenars de manifestants que ja s'esperaven a la plaça Imperial Tàrraco. De manera molt ràpida, han canviat les persones que durien la pancarta, que havien de ser totes pacients de la unitat d'hemodinàmica, i han enfilat avinguda Lluís Companys avall. A l'alçada de les botigues, alguns han cridat «menys comprar i més manifestar» i és que, al centre, a diferència dels barris de Ponent, molts vianants s'ho miraven des de la distància, alguns amb bosses i d'altres passejant en família.

En arribar a l'Hospital Joan XXIII, la marxa, que ha reunit vora dues mil persones, sis-centes segons els Mossos d'Esquadra, ha escoltat atentament el manifest del Grup de Treball. «La mort d'Enrique Guerón és una de les moltes conseqüències directes d'aquesta política criminal que el Govern de Convergència i Unió ha accelerat, però a la que han contribuït la resta de grups polítics que han passat per la Generalitat», deien, demanant la dimissió dels «responsables», tal com llegia la pancarta. Els han anomenat: Boi Ruiz, Josep Mercadé, Joaquim Nin i Dolça Cortasa i, en acabar de llegir, han cridat «Boi dimissió, Mercadé tu també». Han tingut paraules alhora pel «Consorci Sanitari encobert» que, segons el manifest, «pretén enfonsar l'Hospital Joan XXIII i permetre que la Xarxa sanitària Santa Tecla s'apropiï del pressupost destinat a la sanitat pública tarragonina».

Després del manifest, Conchi de Tera, implicada en la tancada als Serveis Territorials de Salut i membre del Grup de Treball, ha explicat l'acció que estan duent a terme des de dijous passat. Ha afirmat que mantindran la tancada «indefinidament» a banda de per conèixer la data concreta, «cada vegada que activem el codi infart, ho fem al nostre hospital, que és el que hem de defensar i no traslladar els pacients cap a Barcelona i no esperarem fins al dia 29». Finalment, la també portaveu de la secció sindical de CGT al centre, ha demanat als assistents realitzar una marxa fins a l'edifici ocupat per demanar «avui, no esperarem» una reunió amb els delegats Joaquim Nin o Josep Mercadé.

Per acabar els parlaments, una de les pacients, que va ser intervinguda l'any 2009, segons ha explicat ella mateixa, ha demanat de manera emotiva als partits unitat en aquesta reivindicació i que «no es barallin», «tots vau estar al govern i no vau fer res», ha afegit. Després d'ella, Antoni Peco ha recordat que la convocatòria de mobilitzacions s'allargarà fins a la visita de Boi Ruiz, cada dissabte amb la mateixa marxa des de Torreforta.

FONT: NACIODIGITAL CAMP TARRAGONA

Vídeos durant la manifestació a Tarragona de dissabte reclamant #hemodinamica24h :

Manifestació el 17 de gener a Tarragona per a exigir l’obertura d’hemodinàmica les 24h a l’Hospital Joan XXIII

Aquest dissabte 17 de gener el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat una manifestació, amb el suport d’altres organitzacions, sindicats i col·lectius reivindicatius de la ciutat, «per a exigir l’obertura del servei d’hemodinàmica a l’Hospital Joan XXIII, les 24 hores al dia, i 365 dies a l’any».

La manifestació, que té un caire unitari, sortirà a les 16:30 de la Pl. de l’Església de Torreforta (a prop de la farmàcia d’Enrique G., el veí que va morir d’un infart perquè no va poder rebre una correcta atenció) i a les 17:00h de la Pl. de Imperial Tarraco, on confluirà la columna que sortirà del barri de ponent. D’altra banda, els organitzadors remarquen que la manifestació, en la que s’ha acordat que no s’hi duran banderes ni simbologies d’organitzacions per tal d’atorgar aquest caire unitari, estarà encapçalada per pacients del servei d’hemodinàmica.

El Grup de Treball remarca que aquesta convocatòria ha de tenir un seguiment massiu de la ciutadania per tal que l’obertura del servei d’hemodinàmica les 24 hores es faci realitat el més aviat possible. Darrera el lema de la convocatòria «Hemodinàmica 24H. Manifestació per a exigir l’atenció adequada a l’infart, volem que l’hemodinàmica cardíaca estigui oberta 24 h a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona», el Grup de Treball considera que s’hi han de sumar persones provinents tant de tot el Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre, ja que és una problemàtica que afecta a tota la demarcació.

Els organitzadors, a més, adverteixen que la manifestació també vol servir per a posar noms i cognoms als responsables de les morts derivades pel funcionament no continu del Servei d’Hemodinàmica que «en cap cas són els treballadors i treballadores, sinó els responsables polítics: Boí Ruiz, Josep Mercadé, i la direcció de l’Hospital».

http://pobleviu.cat/2015/01/15/manifestacio-per-a-lobertura-dhemodinamica-les-24h-a-lhospital-joan-xxiii/

>>> Cartell en document adjunt

Més informació:

- TWITTER CGT JOAN XXIII

- TWITTER CGT TARRAGONA