CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La teva empresa d’Informàtica et matxaca?: Organitza’t amb la Coordinadora d’Informàtica de la CGT!

Dissabte, 7 setembre, 2013

La degeneració de les condicions laborals i l'increment de la inseguretat, explotació i abusos en el sector de la consultoria o informàtica és sobradament conegut per a qualsevol treballador amb una mica d'experiència.

El menyspreu per la dignitat i vida personal de cada treballador és directament proporcional a la fortalesa amb que es sent la subcontrata, multinacional o el cap directe de torn. Exemples abunden: pressió per a realització d'hores gratis, absorcions il·legals de salari, clàusules abusives en contracte, amenaces d'acomiadaments o represàlies, salaris congelats o gairebé, acomiadaments sistemàtics i continus, i un llarg etcètera…

Davant aquestes situacions l'empresa compta amb el foment de l'individualisme i l'aïllament per a evitar que els treballadors i treballadores comparteixin els seus problemes i es presentin a les portes de la Direcció amb una fulla de reivindicacions i una actitud decidida. Les empreses saben que si la plantilla dóna aquest pas, la veda lliure se'ls acaba.

Durant bastants anys va estar estès en el sector la pràctica del ‘job hoping’, resumida en “estic fart d'aquesta empresa que em matxaca, jo no he d'empassar-me les seves injustícies. Em deixo anar a una altra.” I què passava en aquesta altra? Gairebé exactament el mateix. I després d'un altre salt, o un altre acomiadament, la nova era igual o pitjor. Es pot un jubilar sent ingenu i esperar que la següent sigui la bona o ràpidament t'adones que totes són iguals.

Què podem fer llavors si no ens agrada treballar en un entorn on no som tractats com humans sinó com recursos? Plantar cara. A totes les empreses on l'acció dels treballadors és més forta, la prepotència de les empreses és menor i les condicions milloren. Per contra, el lament o cinisme “jo és que passo de tot” no fa més que facilitar la barra lliure a gerents i directius amb l'únic escrúpol del benefici.

Sempre els primers passos són els més difícils, per això mai s'han de donar sols i sempre amb el suport de companys i companyes que ja van passar abans pel mateix. Una empresa on els treballadors i treballadores prenen les decisions ells mateixos, amb l'ajuda solidària d'altres treballadors del sector, sense lligaments amb el sindicalisme institucional i pactista és una empresa on els que ens ataquen retrocedeixen i on la plantilla es fa respectar.

Vols iniciar aquest camí en el teu centre de treball i no saps com fer-lo? Això és el més senzill de tot, a través del nostre web http://www.cgtinformatica.org/ contacta'ns i t'expliquem com. Si tens algun dubte legal o laboral també pots fer-nos-lo arribar.

Ens volen individualistes i resignats: hem d'unir-nos i actuar.

Afília't i Participa a la Coordinadora d'Informàtica de CGT

La situació laboral del sector TIC porta dos anys de canvi radical. Estem sofrint constants acomiadaments col·lectius, reduccions salarials i canvis en les condicions laborals que afecten a la nostra vida privada. El treballador informàtic fa molt que no és més que els altres treballadors. No som més afortunats i tenim millors condicions per treballar davant d'una pantalla en comptes de fer-lo en una fàbrica.

És necessari que ens organitzem i lluitem en defensa del bé comú; dels nostres llocs de treball i unes condicions dignes. Som una organització de persones que tracten de canviar una societat que no els agrada per desigual, injusta, autoritària i, en les més de les vegades, irracional. Per a això treballem en molt diversos camps de la vida quotidiana, del sindical a tot el que tingui a veure amb el social, lluitant per reparar a cada moment les injustícies que ens envolten.

Cal fer-se valer, demostrar la força que tenim. Cal respondre a la política neoliberal que ens domina. Però cal fer-lo no en els discursos ni en les fotos, sinó en la mobilització de forces que ens disposi en millors condicions davant la negociació.

Cal recuperar la solidaritat social, aquesta veu que sempre ens ha dit que tenim a veure en tots aquells assumptes on es litiga el benestar de la majoria. Que no hi ha plets propis i aliens, que el meu no acaba en les quatre parets de la meva empresa. Que la lluita d'allí és la meva lluita, que les pensions són la lluita també dels joves, que la lluita contra l'atur ho és també dels treballadors més o menys estables. En aquestes estem i a aquestes et convidem.

CGT no et proposa la comoditat de tenir la vida arreglada a canvi d'una quota i un carnet. La nostra oferta es limita a presentar-te un espai sindical i social des del qual defensar els teus drets en companyia i suport d'uns altres i altres com tu. Sols això. I res menys que això.

Per afiliar-te a la CGT acosta't a la federació local més pròxima i indica que vols afiliar-te. També pots descarregar-te el formulari d'afiliació al nostre web per a lliurar-lo en mà o enviar-lo per correu electrònic a info@cgtinformatica.org
Per afiliar-te és recomanable que sàpigues, en cas d'estar treballant, quin és el conveni col·lectiu que s'aplica en el teu contracte. En el sindicat et podran indicar si hi ha secció sindical de CGT en la teva empresa perquè et posis en contacte amb ells.

Per saber quin és el conveni col·lectiu en el qual estas inscrit, aquest ha d'aparèixer en el teu contracte. Sóc informàtic. Quin conveni col·lectiu tinc? Depèn. Si treballes en una empresa consultora el més probable, almenys així hauria de ser, és que tinguis el Conveni Col·lectiu estatal d'empreses de consultoria. Sóc informàtic i no treball en una consultora. Llavors pot ser que tinguis el conveni d'oficines i despatxos, el de metall, el de publicitat o …. Independentment del teu conveni, nosaltres et donarem suport.

Per a qualsevol altre dubte, utilitza el formulari de contacte del nostre web http://www.cgtinformatica.org/

Coordinadora d'Informàtica de CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció