CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La “troca” de corrupció arriba a ADIF

Divendres, 16 octubre, 2015

LA "TROCA" DE CORRUPCIÓ ARRIBA A ADIF

Després de l'obertura de les diligències prèvies de l'anomenat "Caso Madeja", podem veure la presumpta trama de corrupció muntada entre l'empresa Fitonovo i altres entitats públiques entre les quals es troba ADIF. Es parla d'una gran quantitat de diners que surt dels pressupostos i va a caure a les butxaques d'alguns i al compte de resultat de Fitonovo. Si és cert, i les dades que s'aporten són força concloents, ens trobaríem amb una cosa que ja s'intuïa i s'ha denunciat moltes vegades, la malversació de diners públics, però a més també podríem veure les conseqüències del que suposa un model de ferrocarril privatitzat, en el qual els contractes públics flueixen sense control, atraient els diners públics a mans privades.

En multitud d'ocasions, CGT ha denunciat públicament el que significava aquest tipus de pràctiques. Encara avui en dia estem assistint al desmantellament de l'empresa, licitant amb centenars de milions les nostres funcions, trasvasandolas a empreses que, veient els plecs de condicions, suposen un malbaratament ja que resulten ser més cares, però que les contracta amb la justificació que no hi ha personal suficient i en paral·lel s'aproven acomiadaments col·lectius.

Segons l'auto, s'observa com es produeixen pagaments de milers d'euros a personal d'ADIF, tant directius com comandaments intermedis; l'objectiu seria facilitar les coses perquè des Fitonovo es contractés i finalment es treballés al seu aire. I la pregunta que ens fem és: com ha estat possible que això hagi passat? On estaven els controls? A banda dels que estan en el procés com a presumptes corruptes, quí assumeix la responsabilitat ?.

Molt ens temem que aquí ningú va a donar resposta, perquè en ADIF fa temps que ningú vol afrontar la seva responsabilitat. Tot és un mirar cap endavant amb un pla traçat que actualment ens porta a la privatització total.

En aquest cas es veu clar, llegint la interlocutòria es pot veure com presumptament se'ls pagava a diversos Directius, Tècnics i MM.II. per facilitar els contractes i la seva execució, arribant a donar-se el tripijoc fins dels contractes amb empreses falses. I mentre es feia això, molts companys i companyes estaven sent acomiadats o prejubilats.

Des de CGT no anem a romandre impassibles, ens pronunciarem i portarem les accions als termes que vam crear necessaris d'acord amb totes les nostres accions encaminades a defensar el futur de tots els treballadors. Ens agradaria
que no estiguéssim sols a l'hora d'encaminar aquesta defensa.

JA TENS UN ALTRE MOTIU MÉS PER MOBILITZAR-TE AMB CGT

NOSALTRES NO ENS VENEM!

CGT SFF

Més informació:

- WEB CGT SFF

- TWITTER CGT SFF