CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UAB actua com una masia bananera

Dilluns, 30 novembre, 2015

En un context on la corrupció, a força dels successius escàndols que han anat coneixent-se en múltiples àmbits, ha esdevingut quelcom “normal”, qui no forma part de la institució universitària sovint participa de la creença de la Universitat com un espai asèptic, lliure de les corrupteles i degradació d’altres institucions.

Malauradament, també en l’àmbit universitari la distància entre el que seria desitjable i la fosca realitat és ostensible. Més enllà de la instrumentalització de les estructures universitàries per la via de crear societats interposades en les seves múltiples variants (fundacions, consorcis etc.) que, amb l’excusa de ser instruments per a l’excel·lència acadèmica, en realitat esdevenen forats negres de recursos públics a millor “glòria” d’alguns grups (veure nota 1).

Tanmateix, si fa un temps informàvem de les denúncies que havíem hagut de presentar a Inspecció de Treball per irregularitats i possibles tractes de favor en determinades ofertes de contractació de professorat (veure nota 2) o l’existència de professorat sense contracte (veure nota 3) ara hem de fer el mateix en relació a una situació esperpèntica.

És possible que una Universitat Pública Catalana ofereixi places de professorat a través d’un portal privat? És possible que es faci oferta de places de professorat al marge dels canals establerts d’oferta pública d’ocupació? És possible que la UAB procedeixi al marge del que estableix el Conveni de les Universitats Públiques Catalanes (veure nota 4) i del mateix Reglament de Professorat de la UAB en el seu article 9? (veure nota 5). Pel que sembla sí que ho és segons la Open Position publicada a Akadeus per a Professorat Visitant (veure nota 6).

És possible que una Universitat Pública Catalana ofereixi places de professorat sense fer pública la Comissió de Contractació que ha de resoldre les places ni s’ha informat de tal convocatòria al Comitè d’Empresa del Personal Docent i Investigador laboral de la Universitat Autònoma de Barcelona ni tampoc als canals oficials d’oferta de places del PDI de la Universitat (veure nota 7)? Sembla que sí, que ho és, com demostra la publicació a Akadeus (veure nota 8).

És possible que una Universitat Pública Catalana ofereixi places de professorat mitjançant un portal privat de pagament? Sí, que ho és, a Akadeus (veure nota 9).

Per aquestes i d’altres raons hem presentat el dia 25 una denúncia per via urgent que ha estat admesa a tràmit per part del servei de guàrdia d’Inspecció de Treball i hem sol·licitat que es citi al Rector i al Vicerector de Professorat ateses les seves presumptes responsabilitats per raó de càrrec i donat a més que la figura de professorat visitant és una de les que consta en el document de Configuració de Plantilles de Professorat que s’ha tret de la màniga l’Equip de Govern (veure nota 10).

Secció Sindical de CGT a la UAB
https://cgtuab.wordpress.com

- Notes:

(1) Vegi’s, com avís per a navegants, entre molts d’altres, el cas del Parc Científic de la Universitat de Girona: http://www.eldiario.es/catalunya/burbuja-immotecnologica-estalla-Girona_0_345066368.html. Per altra banda, ja el 12 de gener de 2012 un mitjà tant “revolucionari” com ”La Vanguardia” es feia ressò dels problemes dels parcs científics: http://www.lavanguardia.com/economia/20120123/54245746026/parques-cientificos-catalanes-tienen-300-millones-deuda-impagable.html

(2) “Irregularitats i tractes de favor?” (https://cgtuab.wordpress.com/2015/06/15/irregularitats-i-tractes-de-favor/)

(3) “La UAB demana endarrerir la vista a Inspecció de Treball pel cas del Professorat sense Contracte” (https://cgtuab.wordpress.com/2014/09/12/la-uab-demana-endarrerir-la-vista-a-inspeccio-de-treball-pel-cas-del-professorat-sense-contracte/).

(4) “Conveni col·lectiu per al personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes”, DOGC, 4821, 14.2.2007 (http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&mode=single&documentId=429963&language=ca_ES).

(5)“Reglament del Personal Acadèmic de la Universitat Autònoma de Barcelona” (http://www.uab.cat/doc/Text_refos_reglament_personal_academic).

(6) Open Position: Universitat Autònoma de Barcelona. 6.11.2015 (https://www.akadeus.com/announcement,a1902.html).

(7) “PDI: Convocatories i Concursos” (https://www.uab.cat/web/professorat/concursos-de-places-de-professorat-1096479119189.html).

(8) Open Position: Universitat Autònoma de Barcelona. 6.11.2015 (https://www.akadeus.com/announcement,a1902.html).

(9) Akadeus: Pricing (https://www.akadeus.com/pricing,d36.html).

(10) “Configuració de les plantilles de professorat dels departaments de la UAB”, document presentat a la Comissió de Personal Acadèmic en data 29-X-2015.

https://webs2002.uab.es/o-coordinacio-institucional/1_Comissions/Personal_Academic/29-10-2015/PUNT3/punt3-document-CPA291015.pdf (cal IP de la UAB).

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció