CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UAB expulsa 6 estudiants d’1 a 3 anys i en sanciona 22 per altercats contra Bolonya

Dimecres, 17 desembre, 2008

Barcelona, 17 desembre 2008 (EFE).- La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha decidit expulsar 6 estudiants, per períodes d'entre 1 i 3 anys, i sancionar-ne 22 més en relació amb els altercats ocorreguts els dies 18 d'abril i 29 i 30 de maig d'aquest any durant sengles protestes d'alumnes contra l'anomenat Procés de Bolonya.

Segons que ha informat el "Comitè contra Bolonya" d'estudiants de la UAB, la decisió s'ha conegut aquest matí després de reunir-se el Consell de Govern de la universitat, que ha fet pública la resolució dels expedients disciplinaris oberts contra els 28 estudiants pels incidents esdevinguts durant el passat curs.

La mesura de la UAB ha estat mal rebuda pels estudiants contraris a Bolonya, que ocupen diverses facultats de la Universitat, i que recorden que dilluns passat van acordar retirar-se parcialment d'elles "per afavorir el debat i el diàleg", mentrestant, segons remarquen en un comunicat, "la resposta ha estat la de sis persones expulsades".

De les sis expulsions, quatre seran per un període d'un any, un altre estudiant ha estat expulsat per dos anys i a un sisè se l'apartarà de la universitat durant tres anys, segons el "Comitè contra Bolonya".
Un portaveu de la UAB ha eludit confirmar la informació facilitada pels estudiants i s'ha remès a una conferència de premsa que farà aquest mateix matí el rector Lluis Ferrer.

Els expedients es van obrir després que, segons la UAB, els estudiants intentessin impedir el dia 18 d'abril de forma reiterada i violenta la sessió del Consell de Govern i arribessin a entrar al despatx del rector.
També estaven acusats d'impedir la reunió de la Junta Permanent de Lletres, d'agredir membres del Servei de Vigilància, ocupar de forma violenta el deganat i accedir al despatx de la degana els dies 29 i 30 de maig.


La UAB expulsa a 6 estudiants i amonesta públicament a 22 més

Comunicat del SEPC

Avui, dimecres 17 de desembre, el senyor Lluís Ferrer, rector en funcions de la UAB, i la senyora Dolors Riba, vicerrectora d’ordenació acadèmica en funcions, han signat els expedients sancionadors oberts a 28 estudiants crítics amb el procés de Bolonya que suposa l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 universitaris més.
Davant d’aquesta notícia, el conjunt del moviment estudiantil no restarem quiets, i, per això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans encoratgem a tots els estudiants a mostrar el seu desacord amb aquestes expulsions i sancions.

El rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha donat el seu vist-i-plau a les propostes d’expulsió i sanció plantejades pels instructors dels expedients disciplinaris oberts a 28 estudiants, arran de diverses mobilitzacions en defensa de la universitat pública i de qualitat.
Amb aquesta actuació, l’equip de govern de la UAB ha aprovat l’expulsió de la universitat de 4 estudiants per un període d’un any, l’expulsió d’un altre per dos anys, i d’un sisè per 3 anys, i l’amonestació pública de 22 estudiants més, pel simple fet de denunciar les irregularitats comeses a la UAB per imposar l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

Davant d’aquest fet, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport als estudiants sancionats i expulsats per la seva lluita en defensa d’una universitat pública i de qualitat.

2.- Que l’expulsió de 6 estudiants i l’amonestació pública de 22 més és un atac directe als principis democràtics, en que s’ha de basar una universitat pública.

3.- Que aquestes expulsions suposen un pas més de les autoritats universitàries en l’estratègia de la coacció i la repressió engegada contra els estudiants crítics amb el procés de Bolonya.

4.- Que les expulsions suposen enterrar tot possible intent d’entesa i diàleg entre els estudiants i les autoritats universitàries, ja que aquestes sancions són una clara amenaça dirigida a tots els estudiants que lluiten, dia rere dia, per a construir una universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat.

5.- Que la violència policial, les sancions disciplinàries, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d’una universitat de qualitat i al servei de la societat.

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) encoratgem a tots els estudiants del país a mostrar, al llarg dels propers dies, el seu rebuig a aquestes sancions i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES, per a deixar ben clar a totes les autoritats universitàries que no ens quedarem de braços creuats davant les agressions que patim els estudiants mobilitzats en defensa de l’educació pública i de qualitat.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Cerdanyola del Vallès, 17 de desembre de 2008


6 persones expulsades de la UAB, continuen les ocupacions

Aquest dilluns a la UAB, els estudiants van desocupar la majoria de les aules per fer un marxa multitudinària cap al rectorat que va ser ocupat.

Dos dies després, avui 17 de desembre, el Rectorat ha fet pública la ressolució dels estudiants expedientats: 22 persones han rebut una sanció pública, 4 han estat expulsats per 1 any, 1 per 2 anys i 1 per 3 anys. Això era el dia després, de les eleccions al rectorat de la UAB, o­n ha destacat la baixa participació i que el vot nul o en blanc ha estat l'opció més escollida pels estudiants.

Avui mateix el Comitè contra Bolonya de la UAB que havia estat negociant amb el Rectorat, ha emès un comunicat que explica l'estat de la qüestió. L'ocupació del rectorat continua.

Ahir també es va decidir continuar l'ocupació amb aturada de classes a la facultat de lletres.

També continuen les ocupacions a la UB, a Girona, Lleida, Castelló, València, Palma de Mallorca i arreu de l'estat espanyol.

Més info:

especialbolonya.wordpress.com/

tancadaalacentral.blogspot.com/

ocupemlesaulesuab.wordpress.com/


Quines són les línies vermelles?

Avui, dimecres 17 de desembre, el Consell de Govern – en funcions – de la UAB ha fet pública la resolució dels expedients disciplinaris que es varen iniciar a finals del curs passat.

Després d’aquesta confirmació, el rector en funcions Lluís Ferrer ha fet les següents declaracions:

El rector de la UAB, Lluís Ferrer, ha assegurat que hi ha “unes línies vermelles” que no es poden passar i que perquè “la violència surti del campus calia acabar amb alguna sanció”. Agències.

Es per això que des del Comitè Contra Bolonya volem exposar que aquestes linies existeixen i varen ser superades amb:

* L’entrada dels Mossos d’esquadra a la Facultat de lletres el passat 4 de març

* L’obertura d’expedients disciplinaris a 31 estudiants

* La imputació penal de 15 estudiants per uns fets que no varen passar

* bL’amenaça i la repressió que molts membres d’assemblees i altres col·lectius estan vivint avui en dia a la UAB

* Les irregularitats a les juntes de Facultat que és varen viure al llarg dels cursos 2007/08 i 2008/09

És per això que el Comitè Contra Bolonya exigeix:

1. Un posicionament clar i contundent de la futura rectora de la UAB, la Dtra. Anna Ripoll, de la Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, i del Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huget.

2. La dimissió i retirada immediata del càrrec de Lluís Ferrer, rector en funcions, de Rafael Grassa, Secretari General de la UAB, de Joan Carbonell, vicerector d’Estudiants, Dolors Riba Lloret, vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i de Elena Estadella, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Comitè Contra Bolonya

Bellatera, 17 de desembre


Comunicat en resposta a la resolució dels expedients als estudiants de la UAB

CONTRA BOLONYA OCUPEM LES AULES

Lluís Ferrer, rector en funcions de la UAB, fa pública la resolució dels 28 expedients disciplinaris

Avui dia 17 de desembre del 2008 el Senyor Lluís Ferrer, rector en funcions de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un Consell de govern celebrat a Barcelona i no al campus de Bellaterra, ha anunciat les resolucions definitives dels 28 expedients disciplinaris oberts.

Aquestes resolucions s'han concretat de la següent manera: 22 amonestacions públiques, 4 expulsions d'un any, una expulsió de 2 anys i una expulsió de 3 anys.

Avui es compleix un mes des de la primera ocupació de les Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, durant aquest mes les mobilitzacions estudiantils s'han incrementat materialitzant-se en 6 facultats ocupades: la Facultat de Lletres, la Facultat de Comunicació, la Facultat de Psicologia, la Facultat de Ciències de l'Educació i la Facultat de Ciències i Biociències a la UAB, a les que s'hi ha de sumar les ocupacions de la UB, UdL i UdG a part de les que s'estan realitzant a València, Illes Balears, Madrid, Sevilla, Saragossa, etc.

Donat que les negociacions han romàs estancades durant les últimes setmanes, els estudiants van decidir desocupar les aules dilluns 15 de desembre com a gest significatiu de la voluntat de mantenir el diàleg i d'avançar a les negociacions. Per aquest motiu ens hem traslladat al Rectorat, perquè el nostre rector, era la única persona amb capacitat absoluta de resoldre aquests expedients. La seva resposta ha estat clara i contundent: l'expulsió de sis dels nostres companys i companyes.

Tant el nou equip de Rectorat com l'actual en funcions, no han intentat un diàleg amb nosaltres, tot i saber la nostra voluntat negociadora des del principi de les mobilitzacions. Ara estem al Rectorat, ens tenen més a prop que mai, però ja ho han demostrat, ells no dialoguen, ells no negocien, ells actuen.

És per això que des del comitè contra Bolonya s'exposa:

L'expulsió de 6 companyes no serà el mitjà per a silenciar la veu del moviment estudiantil.

Exigim que la Dcta. Anna Ripoll és pronunciï al respecte d'aquesta resolució després de les seves declaracions de mantenir obert el diàleg i la possibilitat de negociar.

Exigim que la UAB respecti la veu dels estudiants que per majoria absoluta han donat la seva representació de les Assemblees d'Estudiants als Òrgans de Govern.

Exigim la retirada immediata de tots els expedients i resolucions emeses per l'equip de Govern en funcions de la UAB.

Els estudiants tenim veu, fet que s'ha fet palès al llarg d'aquest mes de mobilitzacions continuades. I és per aquesta raó que demanem a tot l'estudiantat que aixequi la seva veu un cop més per denunciar la repressió que s'està patint a la comunitat estudiantil, i evitar la imposició, una vegada més, de l'aplicació de l'EEES.