CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UAB no compleix la requisitòria d’Inspecció de Treball per acabar amb les irregularitats en el còmput de la docència

Dimarts, 26 febrer, 2013

Benvolguda companya/benvolgut company,

Fa uns dies us comunicàvem que, arran de la denúncia que havíem presentat, Inspecció de Treball havia enviat una requisitòria a la UAB per acabar amb les irregularitats en el còmput de la docència que afecten a una part important del professorat associat i que poden ser contràries a directives laborals de la Unió Europea. Tot i que fins i tot la premsa escrita se n’ha fet ressò, l’Equip Rectoral, a través del Vicerector de Professorat i Política Acadèmica, s’entesta en la pretensió que no tenien coneixement de les pràctiques denunciades i que aquestes afecten solament 8 persones d’un únic departament i ja han estat corregides (ho podeu llegir aquí). Atès que tenim evidències del contrari, tant a partir dels correus que algunes de vosaltres ens heu fet arribar així com de la mateixa informació que es pot extreure a l’aplicatiu de transparència del pla docent (com a exemple, cliqueu aquí: exemple1; exemple2 ; exemple3 per a veure, sense els noms, una sèrie de persones del departament del Rector amb un percentatge de càrrega docent homologada superior al 200% de dedicació) us fem avinent el següent:

1.- Si voleu reclamar els diners que us correspondrien per haver hagut d’assumir una càrrega docent real per sobre de la que us han reconegut, podeu utilitzar el protocol que trobareu aquí. Si algú/na de vosaltres necessita empara sindical us podeu adreçar a nosaltres.

2.- Tot i les reiterades peticions que hem adreçat des de fa mesos a l’Equip Rectoral, aquest encara no ens ha passat la relació de professorat associat afectat. Si desconeixes si has estat donant més hores de les que et corresponen per contracte i/o no t’han reconegut, a efectes contractuals, les hores de preparació i de tutorització reconegudes en el reglament del Personal Acadèmic tingues en compte el següent:

i) A l’aplicatiu de transparència del pla docent pots consultar les dades sobre la teva dedició docent pel curs 2012-2013. Al final de la plana del teu pla docent podràs veure el camp “Percentatge de càrrega docent homologada”. Si aquest és superior al 100% això significa que, molt probablement, estàs fent més hores de les que t’estan pagant. (Per la consulta de l’aplicatiu, cal que disposes de IP de la UAB. Si no estàs a la UAB, pots fer-ho des d’aquí: Xarxa privada virtual de la UAB.)

ii) Si vols reclamar els diners del curs 2011-2012 o anteriors i no coneixes la informació relativa a la teva dedicació docent, demana els certificats corresponents a MAIL to: Vicerectora de Qualitat, Docència i Ocupabilitat per a que et faciliti les dades dels plans docents de cursos anteriors, incloent el nombre d’estudiants matriculats en els cursos que vas impartir.

iii) Tingues en compte que, a banda de les propostes de contractació, també signeu l’anomenant full del pla docent, on es recullen les vostres assignacions docents i còmput d’hores. El full en qüestió està signat, a més de per la persona interessada, pel responsable del vostre departament, el responsable del vostre centre i el Vicerector de Professorat.

iv) Per si et resulta d’utilitat, i a tall d’il·lustració, per a una assignatura estàndard de grau de 6 ECTS amb 80 alumnes matriculats i 30% de presencialitat (com és el cas de les assignatures de grau de la Facultat a la que està adscrit el Rector) el total d’hores computable segons model EEES és de 210 hores (45 presencials + 45 de preparació + 120 de tutorització; vegeu l’annex 1 del document Política de programació docent en els nous títols de grau i postgrau dins l'EEES). Per tant, al professorat associat al que se li hagi dit que solament se li tindrà en compte la docència presencial i se li demani que hagi de fer 180 hores presencials impartint classe a 4 grups d’una assignatura de 6 ECTS, 30% de presencialitat i 80 alumnes matriculats per grup, se li hauria d’haver reconegut en el pla docent 840 hores segons model EEES, el doble de la càrrega docent màxima de 420 hores segons el còmput del model EEES que comporta un contracte de tipus A36.

Secció Sindical de la CGT
Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/