CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UE prepara mesures per a reforçar la vigilància i el control social en els pròxims 5 anys

Diumenge, 5 octubre, 2008

UNIÓ EUROPEA: INFORME ESPECIAL DE STATEWATCH. El que ens caurà al damunt.

La UE està desenvolupant actualment una nova estratègia quinquennal de justícia i interior, i política de seguretat per al període 2009-2014. Les propostes elaborades per l'ombrívol "Grup de Futur", format pel consell de la UE, inclouen una sèrie de mesures altament polèmiques, entre les quals es troben l'ús de noves tecnologies de vigilància, l'impuls a la cooperació amb EEUU i el control del "tsunami" digital.

En paraules del president del Consell de la UE: "Cada cosa que utilitzi un individu, cada transacció que faci i gairebé qualsevol lloc al que vagi crearà un registre digital detallat. Això generarà un gran volum d'informació per a les organitzacions de seguretat pública, i proporcionarà oportunitats per a augmentar l'efectivitat i productivitat dels esforços de seguretat pública."


A set anys del 11 de setembre de 2001 i el començament de la "guerra contra el terrorisme", aquest important informe "The Shape of Things to Come" (El perfil del que s'acosta), de 60 pàgines, examina les propostes del Grup de Futur i el seu efecte sobre les llibertats públiques. Mostra com els governs europeus i els directius de la UE busquen disposar de poders sense traves per a accedir i reunir enormes quantitats de dades personals sobre la vida quotidiana de qualsevol amb l'excusa que així estarem fora de perill i més segurs de les "amenaces" percebudes.

L'informe de Statewatch reivindica un "ampli i profund debat" sobre llibertats públiques i privadesa abans que sigui "massa tarda". L'informe conté també estudis de casos: 1) El "tsunami" digital i l'estat de vigilància; 2) El "principi de convergència"; 3) Privadesa i protecció de dades; 4) Cooperació UE-EEUU.

Per accedir a l'informe:

www.statewatch.org/analyses/the-shape-of-things-to-come.pdf

Nota de premsa:

www.statewatch.org/news/2008/sep/the-shape-of-things-to-come-prel.pdf

Conclusions (8 pàgines):

www.statewatch.org/news/2008/sep/the-shape-of-things-to-come-conclusions.pdf

Llibertat, No Por 2008: 11 d'octubre
Actúa contra la vigilància i l'estat seguritari!:

www.indymedia.org.uk/en/2008/09/409310.html

Informació extreta de Insumissia:

www.antimilitaristas.org/spip.php?article3915