CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UGT, CCOO i la CGT de Gearbox, filial de Seat, aproven l’acord per reduir la plantilla en 1.600 persones

Dissabte, 7 abril, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els tres sindicats presents en el comitè d'empresa de Gearbox, la filial de caixes de canvi de Seat amb instal·lacions al Prat de Llobregat, es van adherir dijous a l'acord amb què es vol reduir en 1.600 treballadors la plantilla del grup Seat en els pròxims tres anys a través de mesures voluntàries, sobretot prejubilacions. Dels prop de 140 afiliats de la CGT a la planta de Gearbox, han pres part en la consulta més de 80 i només un ha votat en contra del pacte i tres s'hi han abstingut, la qual cosa dóna ja pistes del que acabaran votant els afiliats de la CGT a la resta de centres de treball del grup Seat: la planta de la Zona Franca de Barcelona, el centre de recanvis, la fàbrica de Martorell i el centre tècnic.


El Punt - 7/04/2007
EFE. El Prat de Llobregat

Fonts de la CGT a la fàbrica de la Zona Franca van avançar que s'espera que una majoria dels prop de 250 afiliats que té el sindicat en aquesta planta donin suport a l'acord.

A Gearbox treballen actualment unes 1.200 persones, de les quals 69 tenen 58 anys o més, és a dir, que es podran acollir a les prejubilacions previstes a partir de dimarts vinent. De fet, l'acord que el consorci alemany volia que abracés tot el grup Seat podria suposar un problema per a la direcció de Gearbox, que creu que pot augmentar el ritme de fabricació de caixes de canvi en els pròxims mesos i que disposa d'una plantilla que s'ajusta a les seves necessitats productives. Per això, existeix el compromís verbal que totes les baixes que es produeixin a Gearbox seran cobertes per un altre treballador que respongui al perfil establert. A més, segons fonts sindicals, la direcció de Gearbox ha demanat als representants dels treballadors un esforç per intentar convèncer els treballadors que puguin estar interessats a deixar el seu lloc de treball a través de baixes incentivades, excedències d'entre tres i cinc anys i períodes sabàtics perquè continuïn a la companyia.

Segons l'acord de l'ajust, l'efectivitat de les prejubilacions «podrà demorar-se per l'empresa pel temps necessari en els casos que sigui precís per garantir el bon funcionament del servei». Quant a les baixes incentivades, la concessió «serà en tot cas discrecional per a la direcció de l'empresa, en atenció a les necessitats de plantilla».

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció