CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La UGT, CCOO i la CGT de Gearbox, filial de Seat, aproven l’acord per reduir la plantilla en 1.600 persones

Dissabte, 7 abril, 2007

Els tres sindicats presents en el comitè d'empresa de Gearbox, la filial de caixes de canvi de Seat amb instal·lacions al Prat de Llobregat, es van adherir dijous a l'acord amb què es vol reduir en 1.600 treballadors la plantilla del grup Seat en els pròxims tres anys a través de mesures voluntàries, sobretot prejubilacions. Dels prop de 140 afiliats de la CGT a la planta de Gearbox, han pres part en la consulta més de 80 i només un ha votat en contra del pacte i tres s'hi han abstingut, la qual cosa dóna ja pistes del que acabaran votant els afiliats de la CGT a la resta de centres de treball del grup Seat: la planta de la Zona Franca de Barcelona, el centre de recanvis, la fàbrica de Martorell i el centre tècnic.


El Punt - 7/04/2007
EFE. El Prat de Llobregat

Fonts de la CGT a la fàbrica de la Zona Franca van avançar que s'espera que una majoria dels prop de 250 afiliats que té el sindicat en aquesta planta donin suport a l'acord.

A Gearbox treballen actualment unes 1.200 persones, de les quals 69 tenen 58 anys o més, és a dir, que es podran acollir a les prejubilacions previstes a partir de dimarts vinent. De fet, l'acord que el consorci alemany volia que abracés tot el grup Seat podria suposar un problema per a la direcció de Gearbox, que creu que pot augmentar el ritme de fabricació de caixes de canvi en els pròxims mesos i que disposa d'una plantilla que s'ajusta a les seves necessitats productives. Per això, existeix el compromís verbal que totes les baixes que es produeixin a Gearbox seran cobertes per un altre treballador que respongui al perfil establert. A més, segons fonts sindicals, la direcció de Gearbox ha demanat als representants dels treballadors un esforç per intentar convèncer els treballadors que puguin estar interessats a deixar el seu lloc de treball a través de baixes incentivades, excedències d'entre tres i cinc anys i períodes sabàtics perquè continuïn a la companyia.

Segons l'acord de l'ajust, l'efectivitat de les prejubilacions «podrà demorar-se per l'empresa pel temps necessari en els casos que sigui precís per garantir el bon funcionament del servei». Quant a les baixes incentivades, la concessió «serà en tot cas discrecional per a la direcció de l'empresa, en atenció a les necessitats de plantilla».