CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La universitat que volem persegueix penalment estudiants, PAS i professors?

Dimecres, 18 maig, 2016

L’Equip de Govern sortint, ha convertit la UAB en una institució que persegueix la dissidència per la via penal. No cal anar a Turquia, ni retrocedir 50 anys. Com ja vam denunciar fa temps, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’antiga vice-rectora d’estudiants s’han personat en un procés penal en contra 25 estudiants (ara ex-estudiants), un membre del PAS i un professor de la universitat.

Avui hem sabut que el jutge dóna 10 dies a les acusacions per formular els respectius escrits d’acusació [aquí podeu consultar l’aute del jutge]. Al fiscal, per una banda, i a les acusacions particulars per l’altra.

Al respecte, sempre hem tingut múltiples interrogants: Com és que la UAB i l’antiga vice-rectora Sílvia Carrasco, que en teoria actuava a títol individual, comparteixen un advocat?, Com és que s’ha optat per un advocat que destaca per defensar polítics i empresaris acusats de corrupció i per ser un dels més cars de l’Estat? Perquè la UAB ens va mentir negant la seva implicació en el procés penal quan n’és una de les acusacions?

Avui, però, deixem de banda aquestes qüestions i en posem d’altres sobre la taula:

- Mantindrà l’actual Equip de Govern aquesta acusació penal contra membres i ex-membres de la pròpia UAB, persones destacades per participar políticament i sindicalment en els principals debats del campus?

- Es posicionaran públicament les dues candidatures a Rector/Rectora en relació aquests fets?

Exigim les respostes que, de moment, l’equip de govern en funcions sempre ens ha negat.

No volem deixar de recordar que molts dels i les denunciades són actius militants de moviments socials. Alguns ara ocupen càrrecs de representació institucional, com a alcaldes i regidors/es. D’altres treballen activament en el teixit associatius. Els dos treballadors són delegats sindicals a la UAB des de fa anys i el nostre company i professor, Ermengol Gassiot, actualment és el secretari general de la CGT de Catalunya.

Us demanem que esteu atents a les iniciatives que breument us farem arribar per, entre totes i tots, aturar aquesta preocupant deriva de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Secció sindical de CGT-UAB
@cgt_uab

11 de maig de 2016

https://cgtuab.wordpress.com/2016/05/11/la-universitat-que-volem-persegueix-penalment-estudiants-pas-i-professors/

>>> Més informació a https://som27imes.wordpress.com/
@som27imes

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció