CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga d’autobusos de Barcelona es manté pels dies 2, 3 i 4 gener

Dilluns, 31 desembre, 2007

Els conductors d'autobusos de Barcelona faran vaga dimecres, dijous i divendres després que la reunió entre el comitè d'empresa i TMB ha tornat a fracassar. Els vaguistes es reuniran dimecres en assemblea per valorar la situació i no es descarta que convoquin més dies de vaga.

Els conductors d'autobusos mantenen la vaga per aquest dimecres, dijous i divendres. La trobada entre la direcció de TMB i els cinc sindicats amb representació al comitè d'empresa ha acabat sense acord. Els dos sindicats convocants, han emplaçat els conductors a una nova assemblea per dimecres que ve a la sala d'actes d'un col·legi religiós del centre de Barcelona.

El vicepresident executiu de TMB, Dídac Pestaña, ha dit que l'empresa està disposada a tractar amb el comitè d'empresa la implantació del reial decret 902/2007 sobre el temps de treball dels conductors, una de les principals reivindicacions dels sindicats. També vol iniciar la negociació prevista a l'article 22 del conveni col·lectiu sobre els descansos dels conductors i les garanties de prestació del servei de cap de setmana.

La proposta de TMB presentada a la taula de negociació incloïa un calendari de reunions, la primera de les quals havia de tenir lloc dimecres que ve dia 2 i la segona divendres dia 4, així com en setmanes successives, amb la condició de desconvocar les aturades.

De la seva banda, el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat que TMB ha presentat un calendari de reunions "sense contingut ni compromisos" i que, en concret, no s'ha pronunciat sobre si l'aplicació del citat reial decret suposa una reducció de jornada.

Pel que fa als serveis mínims, com ja va succeir durant la primera tanda d'aturades del [*21 al 24 de desembre*], es garantirà una circulació del 50% dels autobusos en totes les línies a les hores punta, és a dir, entre les 6.30 h i les 9.30 h del matí. De les 5 a les 8 del vespre, està previst que els serveis mínims siguin del 60%. Durant aquestes hores, hi haurà un vehicle en cada línia de bus del Barri. Per a la resta del dia s'ha acordat un 25% del servei, més o menys cada mitja hora, en 12 línies de les zones on no hi ha cap altra alternativa de transport públic.

Quart dia en vaga de fam

D'altra banda, els quatre treballadors que divendres van iniciar [*una vaga de fam*] han abandonat la protesta que mantenien a la plaça de Sant Jaume, on durant el cap de setmana han rebut el suport de molts companys seus.