CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga de CONTRACTES I SUBCONTRACTES DE TELEFONICA es reprendrà el dijous 27 i el divendres 28 de setembre

Divendres, 14 setembre, 2007

ASSEMBLEA CONTRACTES TELEFÒNICA

COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DEL DIMECRES 05-09-07

La vaga de CONTRACTES I SUBCONTRACTES DE TELEFONICA es reprendrà el dijous 27 i el divendres 28 de setembre

Se sumen diverses províncies més a aquesta mobilització. Després de l'estiu i havent deixat la mobilització en suspens, ens retrobem per a analitzar la situació i valorar com reprendre la mobilització. Vam estar d'acord en la necessitat de continuar amb la vaga, tenint en compte que no s'han produït millores de cap tipus, més aviat al contrari, el nou contracte ha entrat en vigor gairebé en totes les empreses i els seus efectes es deixen notar clarament en els nostres salaris.

La qüestió més important era decidir quines dates triaríem per a la vaga. Decidim donar-nos un temps per a poder realitzar rondes d'assemblees per les centrals i centres de treball. Hem de fer un esforç d'informació gran i de discussió democràtica en assemblea perquè la vaga sigui un èxit. I també, hem de coordinar-nos amb diverses províncies que ens han manifestat la seva disposició a mobilitzar-se i ens proposen fer-ho conjuntament. Aquestes províncies serien Almería, A Coruña, Valladolid, Madrid, Màlaga, Toledo, València, Alacant i potser altres més. Això representa un salt importantíssim en la vaga. Hem encès la metxa i ara el nostre exemple, i el de Liteyca a A Coruña on han mantingut 16 dies de vaga indefinida, cundeix en altres parts de l'Estat.

Ara serem més forts per a aconseguir el nostre objectiu: Que les nostres condicions salarials i de jornada millorin per a arribar progressivament al nivell del Conveni de Telefònica: 1800 euros al mes i amb reals drets laborals.

Per tot això, i degut al fet que la reunió de CCOO i UGT amb la Patronal del Metall es va anunciar per a la setmana del 17 al 24 de setembre, hem decidit proposar que la vaga es reprengui el dijous 27 i divendres 28 de setembre, amb caràcter indefinit (és a dir tots els dijous i divendres, setmanalment, a partir del 27). D'aquesta forma, tenim marge per a valorar què ha sortit d'aquesta reunió.

En altre ordre de coses, hem sabut que les empreses han descomptat de vegades, 4 dies de sou a les persones que van fer vaga i que tenien contracte de dilluns a diumenge. Hem consultat amb els nostres advocats i ens han dit que aquest fet ha de denunciar-se, ja que només et poden descomptar els 4 dies en cas que existeixi un calendari de torns publicat on s'anunciï quins festius tindràs. Com això no existeix gairebé en cap empresa, animem a qui li hagi passat que es posi en contacte amb nosaltres per a denunciar. Mentrestant, modifiquem el format perquè no es produeixin nous casos i per a tenir més capacitat de control sobre la vaga, ja que el cap de setmana quedava una mica en l'aire. Per això, es planteja per a dijous i divendres, el 27 i 28.

A partir del dimecres 12 de setembre passarem per les centrals i centres de treball a informar i a parlar amb els treballadors. La pròxima assemblea general tindrà lloc el dimecres 19 de setembre, a les 19,30h en la central de Paral·lel, Barcelona. La teva assistència és molt important. T'esperem. Tots decidim.

contractesisubcontractes@yahoo.es
93.430.50.00
www.teleafonica.net