CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga de les contractes Movistar s’estén a la plantilla directa de Telefònica

Dissabte, 23 maig, 2015

LA VAGA DE TREBALLADORS/ES DE CONTRACTES MOVISTAR S'ESTÉN A LA PLANTILLA DIRECTA DE TELEFÒNICA

Els sindicats alternatius* convoquen aturades per a tot el personal de Telefònica d'Espanya SAU sota el lema A IGUAL TREBALL IGUAL SALARI.

Després de 46 dies de vaga indefinida en tot l'estat espanyol (10 més a Madrid), volem donar un pas més en el nostre suport a les treballadores i treballadors de les contractes, subcontractes i autònoms/es que treballen per a Movistar, en peu de guerra contra l'explotació laboral imposada per la patronal del sector, encapçalada per Telefònica i el seu president, César Alierta.

Juntament amb elles i ells, rebutgem l'externalització de tasques a empreses que, en situacions gairebé infrahumanes, esclavitzen a les persones en benefici de propietaris i directius, a pesar que la multinacional acaba de triplicar els beneficis de l'any passat en el primer trimestre de 2015**.

La gegant corporació transnacional que és Telefònica, després de la seva privatització total, va iniciar fa dècades una estratègia de 'outsorcing' que abarateix els seus costos. Així, ha anat teixint una cadena de subcontractació de fins a quatre nivells -empresa contractista de Telefònica, subcontracta d'aquella, autònoms amb contracte mercantil (o ni tan sols això) amb aquesta i, finalment, els possibles empleats dels autònoms... imaginem en quines condicions-, en la qual no vigila ni fa complir els més elementals fonaments de seguretat laboral i formació.

La paulatina degradació d'aquest entramat, sempre amb l'objectiu d'anar acumulant una mica més cada dia, ha conduït a l'actual situació en la qual desenes de milers de persones han de realitzar extenuants jornades de 10-12 hores diàries, 6-7 dies a la setmana, per a obtenir salaris de 700-800 euros/mes.

El sistema de subcontractació fa que les treballadores i treballadors que fem les mateixes tasques tinguem diferents condicions laborals, conculcant el principi elemental de "A igual Treball, igual salari".

El mal dissimulat sindicalisme groc del sindicalisme de despatx*** no va assolir la rendició d'aquest col·lectiu. L'ocupació de la seu permanent del Mobile World Congress a Barcelona el passat 9 de maig va propiciar l'única reunió de representants de les assemblees i comitès de vaga amb directius de Telefònica. El desencantament del seu resultat a causa de l'estratègia de l'estruç de Telefònica, que no reconeix el problema com seu, va portar la decisió de les assemblees de técnics en vaga de continuar la lluita.

A la CGT estem amb qui lluiten, amb qui resisteixen i amb qui demostren que es pot lluitar i guanyar. Pensem que, amb la dignitat amb la qual està duent endavant aquesta lluita, pot i ha de servir perquè tot el sector 'teleco' -això inclou la instal·lació i manteniment però també el telemarqueting- i altres sectors en els quals abunda la subcontractació -com les elèctriques i els serveis municipals- abandonin la resignació i siguin capaces d'aixecar-se i dir prou a la precarietat i l'esclavitud.

Per això veiem necessària una resposta coherent de totes les persones adscrites a les diferents empreses que prestem serveis per a Telefònica, en la reivindicació d'abolir la precarietat i aconseguir unes condicions dignes de treball.

Per això, a partir del 2 de juny, convoquem aturades de 2h. a Telefònica d'Espanya SAU, amb les següents reivindicacions:

1- Contra l'assignació de tasques als treballadors de la plantilla de Telefònica per a substituir als vaguistes de la contracta que tenen assignats per contracte les tasques i zones.

2- Per l'augment d'ocupació digna a Telefònica, eliminant en Operacions, comercial i altres departaments l'externalització d'activitat i de plantilles a precari, cap a l'objectiu d'igual treball igual salari i recuperació de l'activitat externalitzada amb la plantilla necessària.

Les aturades es realitzaran tots els dimarts i dijous, en tot l'estat, en les últimes dues hores de tots els torns (matí, nit i període de matí del partit) excepte en el de tarda (les dues primeres hores).

Combatrem sempre les estratègies de les companyies de "centrar-se en el nucli” del negoci o segregar les activitats “no estratègiques”. Durant anys hem escoltat com una lletania aquest tipus d'expressions en boca de qui dirigeixen corporacions cada vegada més globals. No cola. Són mentides del lliure mercat, aquest sistema atroç que devora tot al seu pas si amb això enriqueix un cèntim més a l'elit oligarca de torn. Per a aquest mètode antinatural d'explotació i acaparació de recursos, el capitalisme en si mateix, les persones som menys importants que la mercaderia, encara que siguem tractades com a tal.

* AST, CGT, CIG, COBAS, EC, ESK I LAB representen a gairebé un terç de la plantilla (en les eleccions sindicals de Telefònica d'Espanya SAU, del passat 15 d'abril, aquestes organitzacions vam obtenir el 28% dels vots emesos.

** Telefònica aquesta mateixa setmana, amb motiu de la publicació de resultats del primer trimestre de 2015, va fer balanç amb un resum de dades significatives (creixen els ingressos 12,6%, el OIBDA 7,7% i el benefici net 162% respecte al mateix trimestre de 2014, concloent l'inici de "una nova etapa de creixement".

*** El dia 5 de maig la majoria oficialista (CCOO-UGT) va signar amb les 10 contractes directes (Abentel, ITETE, Cobra, Dominion Networks, Cotronic, Liteyca, Teleco, Elecnor, Montelnor i Comfica) un acord que, encara contenint algun aspecte positiu (increment de valoració del punt barem i reducció de penalitzacions), resulta del tot insuficient i posposa els assumptes importants al resultat d'una taula negociadora posterior, sense llum ni taquígrafs, entre aquestes organitzacions -exclusió total de la resta de sindicats- i les patronals del sector metall CONFEMETAL i ADEMI. La seva ‘fulla de ruta’ no inclou el pas lògic de consultar amb les assemblees, amb les persones en vaga. Les organitzacions convocants de la vaga indefinida (AST, CGT i CoBas) coincidim en que l'objectiu dels pseudosindicats oficials és soscavar l'acció reivindicativa dels sindicats obrers.

El nostre objectiu a mitjà termini -i així ho intentarem en la negociació col·lectiva en camí- és que no s'externalitzi cap treball o tasca què sigui específicament teleco, que formi part de l'àrea d'activitat intrínsecament pròpia d'una empresa de telecomunicacions i, per descomptat , recuperar els que van ser externalitzats en el seu moment. Així, instal·lació i manteniment de xarxes i serveis de client o per a operadors (departament d'operacions), vendes, atenció al client i telemarqueting (departament comercial) no podran mai ser realitzats per contracta o personal que no sigui plantilla directa. Això ha d'implicar un considerable augment de la mateixa, incorporant personal molt precaritzat a un entorn laboral amb millors condicions.

CADA PAS ENDAVANT SERÀ UN ALTRE PAS MENYS. SI ESTIRES DE LA CORDA NO ET PODRAN LLIGAR!

Nosaltres contra ells, així sempre ha estat. Nosaltres contra ells, AIXÍ SEGUIRÀ!

Salut i llibertat

Sindicat Federal de Telefònica de la CGT
http://cgt-sft.org

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció