CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Vaga de PANRICO va ser legal! Desestimada la demanda de l’empresa Panrico

Dimecres, 6 maig, 2015

COMUNICAT CGT VALLÈS ORIENTAL
LA VAGA DE PANRICO VA SER LEGAL!

Desestimada la demanda de l’empresa Panrico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat ahir dimarts 5 de maig la demanda presentada per l’empresa Panrico, qui al•legava danys i perjudicis per la vaga dels treballadors i treballadores de la planta de Santa Perpètua, vaga que segons Panrico era "il•legal i abusiva".

Al seu moment, en diverses assemblees també alguns dubtaven sobre la legalitat de la mateixa, fins i tot alguns membres del Comitè de Vaga. D'aquesta manera es confirma la sentència del 28 d'agost de 2014 del Jutjat Social nº3 de Sabadell que va dictaminar que la vaga va ser absolutament legal.

Hem de recordar que la vaga va ser impulsada contra el ERO presentat per l'empresa i que en un primer moment afectava a 215 treballadores, per exigir el compliment de l'acordat sobre salaris i l'ocupació per a tot el conjunt de la plantilla.

Amb els 23 acomiadaments de març, Panrico de Santa Perpètua suma 158 treballadors i treballadores acomiadats des que va començar el conflicte. La vaga indefinida va començar el 13 d'octubre de 2013 a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda per reclamar els salaris que Panrico no havia pagat. Des de llavors, les treballadores i treballadors de Panrico havien protagonitzat una vaga històrica i exemplar de 237 dies, la més llarga de les últimes dècades, fins al dia 14 de juny de 2014 en què l'assemblea va decidir aixecar la vaga.

En aquest cas va ser admesa ara judicialment la legalitat de la vaga, però nosaltres com a treballadors mai vam dubtar de la legitimitat de la mateixa.

L'únic camí per posar fre a la prepotència de la patronal és la lluita, és la defensa incondicional dels llocs de treball, sense pactes ni acords a esquena dels treballadors, decidint tot per assemblea.

La lluita dels treballadors i treballadores de Panrico, així com ara la lluita dels contractes i subcontractes de Movistar, és la lluita de tota la classe treballadora.

Amunt els i les que lluiten!!

Mollet del Vallès, 6 de maig de 2015

CGT VALLÈS ORIENTAL

Més informació:

- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL

- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT PANRICO