CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga del 14-N al Maresme: més accions i mobilitzacions que a les darreres aturades

Divendres, 16 novembre, 2012

QUIQUE BADIA MASONI | Setmanari Directa

Al Maresme la jornada de vaga general del 14 de novembre començava ja a les 22:00 h del dia abans durant el canvi de torn de les treballadores de la recollida d'escombraries de Mataró. Tocades les dotze de la nit, els piquets informatius dels diferents sindicats van focalitzar la seva acció en grans centres industrials i logístics com els laboratoris Hartmann, l'empresa de transports DHL i el supermercat Alcampo de Mataró, les Drassanes d'Arenys i la fàbrica d'Inditex de Tordera. Mentre això succeïa, petits grups de vaguistes practicaven sabotatges en entitats bancàries i estacions de tren d'arreu de la comarca.

Piquets de matinada

A les 5h del matí, piquets organitzats de diferents sindicats es van donar cita a la porta de l'empresa d'autobusos interurbans Mataró Bus per tal de garantir que només sortissin els serveis mínims. El primer incident de la jornada es va donar en aquell moment, quan diversos agents uniformats i de paisà dels Mossos d'Esquadra van requerir la identificació de la fotògrafa de l'Agència 29 i, tot seguit, es van produir algunes estrebades i empentes entre policia i membres del piquet que no van anar a més.

A les 7h, va tenir lloc un tall de carretera amb neumàtics cremant en els dos sentits de la marxa de l'NII a l'alçada de Vilassar de Mar, tall que es feia extensible també a les vies del tren de rodalies. Mitja hora després, un piquet tornava a tallar la circulació per aquesta carretera a Premià de Mar.

A les 9:30 del matí començava el piquet unitari de la plataforma #Maresme14N de Mataró integrada per l'organització juvenil Arran, els sindicats CATAC-IAC, CGT i COS i els partits CUP, EUiA i Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. El piquet va començar al carrer Ferrer i Moret – situat al polígon industrial de la capital de comarca – i va aplegar prop d'un centenar de persones. L'objectiu de la concentració era recórrer la ciutat tot aturant-se a llocs des d'on poder visualitzar les diverses lluites sectorials que s'estan duent a terme al territori.

Denunciar l'atur i visibilitzar les alternatives

La primera parada es va dur a terme a l'IES Pla d'en Boet, on un estudiant va llegir un comunicat a través del qual repassava les lluites estudiantils de l'any passat i del present curs. Fet això, el cercavila va seguir avançant fins l'Oficina de Treball de la Generalitat del carrer Javier Castaños, on un representant de la CGT va fer esment a l'alta xifra d'atur de la comarca, que ja es troba al voltant del 18% i que des de la plataforma s'entén que està relacionada amb les successives reformes laborals que han aplicat els diferents governs espanyols. Seguidament, la comitiva va continuar fins els Serveis Territorials d'Ensenyament del carrer Churruca i l'edifici del Cafè del Mar, actual seu de la Unió de Cooperadors de Mataró, des d'on es va escenificar el suport a la vaga del cooperativisme i l'economia social de la ciutat.

La marxa va seguir fins la seu de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró i va acabar sumant-se a a l'acció que membres del nucli local de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el col·lectiu “Iai@flauta” estaven duent a terme a una sucursal del BBVA, punt en el que va confluir el piquet de #Maresme14N amb el de CCOO i UGT.

A l'acte final de #Maresme14N a la plaça Santa Anna ja hi havia unes tres-centes persones.

Ocupació de l'ajuntament a Vilassar de Mar

A les 10:30 a la plaça Picasso de Vilassar de Mar es van congregar unes dues-centes persones que van recórrer els carrers del municipi tot enganxant cartells a l'IES Vilatzara i la seu de Convergència i Unió. Durant el recorregut es van cridar consignes tals com “Convergència se'ns acaba la paciència”, “Qui sembra la misèria recull la ràbia”, “Contra l'Europa del capital Vaga General” o “Ferrer escolta que Vilassar es revolta”, en referència a l'alcalde de la vila, el convergent Joaquim Ferrer. La manifestació va acabar ocupant de forma simbòlica l'Ajuntament i recorrent l'NII, fet que va provocar un tall de la via en qüestió.

Més d'un centenar de persones al Masnou

A la mateixa hora, a la plaça Ramon i Cajal de Masnou va començar un cercavila organitzat pel comitè de vaga local en el qual hi van començar participant prop d'una seixantena de persones. Durant el recorregut es van enganxar cartells a bancs i penjar alguns cartells en els comerços que havien obert, fet que va provocar alguns moments de tensió a una de les entitats bancàries i a l'Ajuntament. La presencia policial es va incrementar al mateix temps que el cercavila duplicava la participació, fins arribar a congregar més d'un centenar de persones. La marxa va acabar tallant l'NII i quan es va acabar desconvocant a la plaça de la Llibertat la policia va seguir algunes de les participants fins a casa seva, segons diuen les mateixes.

Concorreguda manifestació a Premià de Mar

A les 11 Premià de Mar va viure una concorreguda manifestació que va aglutinar prop de cinc-centes persones, manifestació que va recórrer de forma tranquil·la els carrers del municipi corejant consignes tals com “no és una crisi és una estafa” i amb una pancarta on s'hi llegia “Utilitzem les nostres armes, Vaga General 14N”.

http://www.directa.cat/noticia/vaga-amb-mes-accions-mobilitzacions-dels-ultims-anys

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció