CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga del 29M a Sabadell

Dimarts, 27 març, 2012

29m cgt sabadell cartell

Manifestació Vaga General 29 de març a Sabadell

Eix Macià 11.30h

Piquet unitari a les 7 del matí a la plaça del Treball

La unitat anticapitalista empeny per un 29M exitós a Sabadell

La xarxa Sabadell Lluitant, que aplega a 17 organitzacions anticapitalistes de la ciutat, fa seva la convocatòria de Vaga General 'malgrat' les grans centrals sindicals.

Sindicats alternatius, l'Esquerra Independentista, organitzacions populars, PAH's, espais nascuts el 15M... El què alguns han anomenat la vaga del 99% va prenent força arreu del país a mesura que tots aquests sectors la fan seva. Sabadell no és una excepció. Sense amagar la seva disconformitat amb els sindicats convocants, CCOO i UGT, a qui acusen de fer sindicalisme 'de saló, pactista i buròcrata', Sabadell Lluitant assumeix la data no solament per oposar-se a una Reforma Laboral que considera és 'una agressió brutal als drets històrics dels i les treballadores'. També per mostrar visualitzar 'la ira i la impotència d'aquells que no tenen ni dret a fer vaga', en alusió als aturats, desnonats, víctimes de les retallades en sanitat i educació i 'treballadors precaris amb sous de misèria i nul·la estabilitat laboral'.

Una nova xarxa en creixement

La llista d'entitats que engreixa aquest nou espai de coordinació és llarga i no para de créixer. Sindicats alternatius com la COS, la CGT, la CNT i l'USTEC-STEs, col·lectius juvenils com l'Assemblea de Joves de Sabadell, Algo Diferentes i algunes assemblees d'estudiants d'instituts de recent creació, plataformes ciutadanes com la PAHC, espais i organitzacions de l'Esquerra Independentista com Endavant i el Casal Can Capablanca, el moviment 15M de Sabadell i l'espai okupat nascut després de la seva eclosió -el CSA la Mekànica-, l'Ateneu Llibertari, l'emissora comunitària Ràdio Trama o Justa Revolta són alguns dels col·lectius que en formen part.

A la seva web, que han concebut 'com un espai inicial de coordinació d'activitats' a través d'una agenda, han fet públic el comunicat en el qual reclamen 'una sortida social de la crisi'. 'Sabem quina és la proposta dels polítics i els grans empresaris per sortir de la crisi: més retallades, menys drets laborals, menys serveis públics, més desnonaments, més atur i enviar-nos a Lapònia', afirmen, 'I per a ells -com sempre- beneficis.' Reclamen una sortida social basada en la convicció que 'el conjunt de la riquesa de la societat pot repartir-se de forma més justa i el treball, que és necessari per produir-la, també.' Finalment, convoquen a un piquet unitari a les 7 del matí a la plaça del Treball i a una posterior manifestació a l'Eix Macià a les 11:30h.

Cobertura informativa independent

Com ha succeït ja en les darreres mobilitzacions globals, i especialment en la passada vaga del 29 de Setembre, molts mitjans comunitaris, alternatius i independents s'han unit per conformar una agència alternativa de notícies que -via internet, televisió i ràdio- farà un cobertura integral de la jornada. I els Serveis Informatius Populars de Sabadell hi serem. Mitjans com la Directa, el Catalunya i l'Accent, webs d'informació com Kaosenlared, Lahaine i Indymedia, les ràdios lliures -Bronka, Contrabanda i Pika- Okupem les Ones i l'espai audiovisual del 15M treballaran plegats i centralitzaran la informació a www.agencia29.info, al 37 del TDT, al 91.4 del FM i via streaming pel què fa a les ràdios i a través d'@agència_29 a twitter

Escrit per Vilaweb Sabadell

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/