CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga d’HP té un seguiment del 30% malgrat la retirada de CCOO i UGT

Dissabte, 20 octubre, 2012

ORIOL MATADEPERA | 19/10/2012 - Setmanari Directa

La vaga convocada a l'empresa informàtica HP avui 19 d'octubre ha tingut un seguiment fluix a tot l'Estat espanyol. Al centre de Sant Cugat del Vallès d'HP Consultoria ha arribat al 40% segons Jordi Saladie, secretari general del sindicat CGT en aquella filial de la multinacional. Després de dos anys de lluita sindical a l'empresa, CGT havia convocat una vaga amb el convenciment de que significaria un canvi en la política constant d'acomiadaments —187 en els darrers dos anys—. El que no esperava el sindicalista de CGT és que “UGT i CCOO posarien pals a les rodes", i explica que "els seus comunicats dos dies abans han fet molt de mal i avui els seus delegats han anat a treballar”.

El 17 d'octubre UGT i CCOO van comunicar que no secundarien la vaga i els treballadors afiliats a aquests sindicats han anat avui a treballar davant els piquets informatius de CGT. Segons Saladie, “UGT ha emès un comunicat avui al migdia com si fos la mateixa empresa”, amb l'encapçalament: "El fracàs de la vaga unilateral de CGT”. Per això, els convocants parlen obertament d'esquirolatge.

Segons CGT, el seguiment de la vaga de 24 hores ha estat similar al d'altres convocades a HP —al voltant del 30 %—, la diferència és que els seus delegats pensaven que a la d'avui participaria més gent i arribaria a la meitat de la plantilla. A l'Estat espanyol, les plantilles d'HP Outsourcing de Saragossa i Oviedo han fet un seguiment de prop del 80%. Ahir mateix HP va acomiadar a dues persones més; el secretari general de CGT a HP Consultoria afirma que “lluitar contra l'empresa i dos sindicats és molt difícil”.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/seguiment-fluix-vaga-convocada-hp

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció