CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga general omple els carrers de Ponent

Dijous, 15 novembre, 2012

Laura Lacorz - Setmanari Directa

La jornada de vaga general a Lleida va estar marcada pels diferents piquets que es van dur a terme al llarg del dia. El primer va ser a les 5 de la matinada. Els treballadors i les treballadores del polígon del Segre i el piquet anticapitalista van bloquejar totes les entrades al polígon amb pneumàtics encesos per evitar l’accés a les empreses. En acabat, es van fer diversos piquets informatius als instituts i a la universitat, on el seguiment de la vaga per part de l’estudiantat va ser molt ampli. D’altra banda, pel que fa a la docència, cal dir que, en l’àmbit universitari, no hi ha hagut una participació activa important i, segons el govern, només un 10% de les docents de l’ensenyament públic de primària i secundària de Lleida província van secundar la vaga. En l’àmbit privat, segons CCOO i la UGT, un 70% de les plantilles d’empreses grans van seguir la vaga.

A mig matí, un piquet format per una quarantena de persones del Bloc Anticapitalista van passar per l’eix comercial de la ciutat amb l’objectiu de tancar alguns comerços. Durant el recorregut, el piquet es va desplaçar fins a la rambla Ferran per mostrar el seu rebuig davant la visita de l’alcalde del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, que es trobava en un bar, protegit per nombrosos efectius dels Mossos d’Esquadra.

El piquet ciutadà Bloc Anticapitalista

A les 12 del migdia, a la plaça Sant Joan, va començar el piquet ciutadà del Bloc Anticapitalista, que va aglutinar els piquets provinents del barri de Cappont i de l’ETSEA, juntament amb el piquet anticapitalista. Més d’un centenar de persones es van dirigir a l’estació de Renfe, el Mercadona, la COELL (on es van llençar ous de pintura), l’Esclat i el Telepizza. Durant el camí, es van anar pintant bancs i caixes. Tot plegat va acabar amb un dinar popular a la plaça Ricard Vinyes, punt de cita de la manifestació convocada a la tarda.

A les 17:30, prop de 10.000 persones van assistir a la multitudinària manifestació convocada per tots els sindicats a la ciutat de Lleida. La manifestació va ser molt pacífica i no es va produir cap conflicte. El lema més sentit al llarg de la tarda va ser Vaga, vaga, vaga! Vaga general! Un cop acabada la manifestació, a la plaça Sant Joan, va començar el piquet juvenil organitzat per Arran Lleida, que va posar rumb a la zona d’oci de Cappont. El piquet, format per un centenar de persones, va arribar fins al McDonald’s i va passar per diversos bars de la zona; a l’entrada d’un d’aquests establiments, els Mossos van carregar contra el piquet i van provocar corredisses momentànies, que el van trencar. Finalment, no hi va haver gent ferida.

La vaga del 14-N als Pallars

Diversos col·lectius i sindicats del Pallars van convocar la vaga i una manifestació. La caravana va començar a Sort a les 10 del matí i va acabar a Tremp, on es van aplegar més de 200 persones a les 12 del migdia (en plena jornada de vaga). Durant la manifestació que va recórrer els carrers de Tremp, es van cridar consignes contra les retallades i la corrupció. La jornada matinal va acabar davant de l’ajuntament de Tremp, però va continuar a la tarda perquè diverses persones es van desplaçar a la gran manifestació de Lleida.

http://www.directa.cat/noticia/vaga-general-omple-els-carrers-dels-municipis-ponent

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció