CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga general també és ecologista: Ecologistes en Acció se suma a la convocatòria de vaga general del 14 de novembre

Diumenge, 28 octubre, 2012

L'organització ho fa amb el convenciment que solucionar la crisi econòmica passa necessàriament per solucionar la crisi ambiental i que, solament així, es podrà avançar cap a una societat més justa.

La protecció del nostre entorn i el canvi d'estructures no és un luxe, sinó una urgent necessitat. El paquet de mesures que ens imposen el Govern espanyol, la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) empobreix a la ciutadania al mateix temps que aprofundeix la crisi ambiental.

Per exemple, els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2013 retallen radicalment en inversió ambiental, però mantenen despeses insostenibles i destructors del patrimoni natural:

- La protecció i gestió de Parcs Nacionals es redueix de 70 milions a 40 .

- Les actuacions en matèria de canvi climàtic es queden en 48 milions, dedicats sobretot a la compra de drets d'emissió.

- Es balafien 1.084 milions en la construcció de noves carreteres (en el país europeu amb més quilòmetres d'autovia) i 0 euros a la construcció i millora de camins naturals.

- S'adjudiquen 3.304 milions al tren d'alta velocitat (en el segon país del món, després de Xina, en quilòmetres d'AVE), enfront de 34 milions en Rodalies.

- Es reserven 13 milions per a l'alimentació artificial de platges, enfront de 3 per a la gestió de sistemes litorals naturals.

Unes xifres que palideixen davant els 39.772 milions destinats al pagament d'interessos del deute públic. Un deute que va tenir forma de destrucció de la costa a força d'urbanitzacions, es va convertir en deute públic a través de les milmil·lionàries ajudes a la banca i va passar a ser pastura de l'especulació financera.

En realitat, els PGE són solament un exemple de les mesures anti-ambientals adoptades pel govern que motiven la convocatòria de la vaga general. Algunes de no menor calat són:

- La reforma de la Llei de Costes que suposa la seva privatització.

- La política d'assetjament de les energies renovables, continuista amb la del Govern anterior, amb la pujada d'impostos com últim capítol.

- El suport decidit a l'energia nuclear, exemplificada el projecte de construcció del cementiri nuclear en Villar de Cañas.

- L'aposta per l'alta velocitat i les autovies, pels mitjans de transport més insostenibles i contaminants.

- La continuació de les ajudes al sector de l'automòbil.

- L'engegada d'una reforma de la llei d'arrendaments que afavoreix l'habitatge en propietat enfront del de lloguer.

- Els intents, reeixits, de treure qualsevol element verd de la reforma de la PAC.

- La sostinguda aposta del Govern pels transgènics.

- El suport als mètodes més impactants d'extracció, com les perforacions en aigües profundes (a Canàries) i fractura hidràulica (en amplis punts de la Península).

Un entorn equilibrat és el que ens garanteix una vida digna: seguretat alimentària i aliments sans, qualitat de l'aire òptima, aigua potable en quantitats adequades... i tot això es troba en perill actualment.

La principal disjuntiva que té la societat es podria resumir entre “ecologisme o crisi”. Per tot això Ecologistes en Acció crida que el pròxim 14 de novembre quedin deserts els llocs de treball i les botigues, mentre s'omplin els carrers de manifestacions i bicipiquets.

Ecologistes en Acció

http://www.ecologistasenaccion.org/article24347.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció