CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vaga parcial als Ferrocarrils de la Generalitat aconsegueix aturar totalment el trànsit de trens de 7 a 9 del matí

Dimarts, 14 setembre, 2010

La vaga parcial convocada aquest dimarts 14 de setembre no ha respectat els abusius serveis mínims durant les aturades del matí, i les línies metropolitanes Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia han estat completament aturades durant les hores punta.
A les aturades de la tarda els serveis mínims han funcionat amb normalitat.


>>> Notícies publicades a Kaos en la Red i El Punt:

El comité d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat aconsegueix aturar totalment el trànsit de trens

La vaga parcial anunciada des de feia més de 10 dies, no ha respectat els serveis minims que es fixaven al 50% per abusius.

Kaos. Laboral i economia

El comité de empresa de Ferrocarrils de la Generalitat, liderat per CGT, ha aconseguit bloquejar el transit de passatgers en les 2 linies que conecten les dues grans ciutats del Vallès Occidental (Terrassa i Sabadell) amb Barcelona.

Els serveis mínims que la empresa i la Conselleria van imposar, han estat abusius (50%) amb clara voluntat de boicotejar la mobilització dels treballadors de FGC i fer-la tan invisible com fos possible. Els sindicats davant aquesta posició que pretén tensar la corda, per tal que els sindicats no estiguin en disposició de complir aquests serveis mínims, "han aconseguit portar a terme una vaga total de 2 hores" segons fonts del sindicat CGT.

Aquesta tarda entre les 6 i les 8 hi han previstes més aturades que presumiblement seran també de tipus total, responent a una veritable vaga en defensa dels drets dels treballadors.

La plantilla de FCG protesta perquè son la única empresa dintre del consorci de l'a autoritat metropolitana del transport, a la que s'aplicarà la reducció del 5% del sou, entre d'altres mesures que recull el decret 3/2010.

D'altra banda, el tractament de la informació dels mitjans generalistes, donant veu només als usuaris descontents, obeeix les directrius de l'empresa que pretén criminalitzar la protesta sociali donar una imatge del sindicalisme tan sesgada i tendenciosa com sigui possible. Aquesta campanya s'emmarca en un procés de descrèdit i atac a la mobilització dels treballadors cridats pels sindicats majoritaris i per CGT a la vaga general.

Kaos en la Red


Els Ferrocarrils recuperen la circulació de trens

Les línies metropolitanes Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia han estat completament aturades durant les hores punta, aquest dimarts

Els piquets han impedit la circulació de trens per cobrir els serveis mínims

14/09/10 - Barcelona - ACN

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) estan cridats a fer vaga aquest dimarts 14 de setembre.

La vaga és una protesta per la retallada del 5% del sou dels treballadors públics que va aprovar la Generalitat.

L'aturada afecta dues de les línies del servei, la Barcelona-Vallès i la Llobregat-Anoia.

Durant la vaga i d'acord amb allò establert pel Departament de Treball de la Generalitat, FGC hauria d'oferir la meitat del servei durant les hores puntes en aquests dos recorreguts.

Concretament, de 7 a 9 del matí i de 6 a 8 del vespre haurien de funcionar el 50% dels trens que circulen en una jornada ordinària. La concentració de diversos piquets ha impedit però, la circulació dels tren per cobrir els serveis mínims.

Pocs minuts després de les nou del matí s'ha restablert el servei encara que de forma progressiva, degut a la gran quantitat de passatgers que esperaven i que omplien els combois segons aquest van arribant.

FGC denunciarà a l’autoritat laboral l’incompliment dels serveis mínims en la vaga d’aquest matí.

El Punt / Avui