CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La venda del Sàhara Occidental a Barcelona vulnera la legalitat internacional

Divendres, 23 gener, 2009

Aquest cap de setmana (23, 24 i 25 de gener) la ciutat de Barcelona acull, amb el suport del seu Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya, la fira social, cultural i comercial marroquí SMAP EXPO 2009, impulsada des de l'Ambaixada del Regne del Marroc i l'associació IBN Batuta, que dirigeix Mohammed Chaib, diputat pel pSC-CpC en el Parlament de Catalunya.

A priori, acostar les cultures catalana i marroquina amb la realització d'un esdeveniment multitudinari no ha de ser cap problema i, fins i tot, és necessari i útil per a arribar a la tan benvolguda “Aliança de Civilitzacions”. Però el que és reprovable, vergonyós i indignant, és que en la web de la fira i en altres espais publicitaris s'anunciïn negocis immobiliaris en "les províncies saharianes".


És una provocació comprovar com el Marroc no té cap escrúpol a anunciar l'expoli del Sàhara Occidental i com les empreses immobiliàries espanyoles i europees, acabat aquí el “desastre” urbanístic, es freguen les mans davant la perspectiva de repartir-se el pastís de la costa del Sàhara Occidental, a només 90 milles de les Illes Canàries.

Aquesta fira, doncs, vulnera diferents resolucions de l'ONU que prohibeixen l'explotació de les riqueses del Sàhara Occidental sense el consentiment dels seus legítims representants, mostrant-se contrària al dret internacional. Totes les institucions catalanes han aprovat mocions a favor del Poble Saharaui i per una solució justa del conflicte que passa, com no podia ser menys, pel compliment de la legalitat internacional. Si amb les subvencions del Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya es promouen negocis immobiliaris en el Sàhara Occidental ocupat, queda palès que estan finançant un delicte internacional amb els diners dels i les catalanes, convertint-se en còmplices de l'explotació i el robatori del Sàhara Occidental.

El moviment solidari amb el Poble Saharaui està indignat davant el silenci del Parlament de Catalunya. En aquesta conjuntura, no valen mocions o resolucions a favor del Poble Saharaui, si per l'esquena estan negociant amb la seva terra i al mateix temps es continua amb la venda d'armes al Marroc, que un dia poden ser utilitzades contra ells.

Ja està bé de tanta “hipocresia” exigint el respecte a la legalitat internacional en altres parts, si després fan cas omís de la mateixa promovent negocis en un territori encara en conflicte… I que no vinguin amb el conte que això pot redundar en la població saharaui, doncs de cap manera es justifica aquest argument.

És necessari advertir que fer inversions avui en el Sàhara Occidental només enforteix la postura d'intransigència i impunitat de la monarquia marroquina, no contribueïx en res a la recerca d'una solució justa, pacifica, que respecti el Dret a l'autodeterminació del Poble Saharaui, i és còmplice de la permanent violació dels drets humans dels i les saharauis que viuen sota l'ocupació militar des que Espanya va abandonar aquests territoris.

Per tot això, cridem als partits polítics, sindicats, associacions de joves i organitzacions solidàries a expressar el seu rebuig a aquesta flagrant vulneració de la legalitat internacional i a mostrar el seu necessari suport al moviment de solidaritat amb el Poble Saharaui.

EL SÀHARA NO ÉS EL MARROC, EL SÀHARA ÉS DELS SAHARAUIS!!

EL SÀHARA NO ES VEN!!

Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara)

Per la descolonització i la independència del Sàhara

www.saharaindependiente.org