CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Via Catalana encerclarà llocs de referència de les lluites dels moviments socials

Dimarts, 10 setembre, 2013

La Via Catalana cap a la independència atravessarà Catalunya de sud a nord, proclamant la sobirania nacional catalana i enllançant amb la Catalunya Nord i el País Valencià, però al llarg dels 400 quilòmetres de traçat estan sorgint múltiples iniciatives que pretenen omplir de reivindicacions socials la protesta. Barcelona, Badalona i Girona seran l'escenari de subcadenes on es denunciarà l'estafa bancària, les retallades a la sanitat i l'educació, i l'homofòbia.


Des del Procés Constituent s'ha fet una crida a encerclar les torres de La Caixa a l'avinguda Diagonal de Barcelona, hores d'ara són 3621 les persones inscrites que al llarg de cinc trams enllaçaran amb el ramal principal de la cadena. La idea és unir l'anell que envoltarà l'entitat finançera amb la Via Catalana a través de la Diagonal arribant fins a la plaça Francesc Macià i a través de la Gran Via de Carles III arribant fins a la Travessera de les Corts. Han convocat tothom a les 15h a la sortida del metro de Maria Cristina.

L'Àgora Ciutadana de Badalona ha centrat les seves reivindicacions en l'àmbit de l'ensenyament, com a símbol dels serveis públics amenaçats per les retallades. Fan una crida a envoltar el CEIP Progrés i l'IES La Llauna. El punt de trobada serà a les 16h a la plaça del Gas de Badalona i pots seguir la iniciativa a través de l'etiqueta #tramProgrés.

La Xarxa pels Drets Socials de Girona ha emès un comunicat on s'afegeix a la convocatòria de la Via Catalana, però puntualitza que "per assolir la llibertat d'un poble cal que també reivindiquem un model de societat just, sense desigualtats, on les prioritats no siguin rescatar bancs sinó mantenir els drets socials i laborals de les persones". És per això que criden a envoltar l'Hospital Josep Trueta, com a símbol de la lluita contra les retallades a les comarques gironines. Per fer-ho pots omplir el formulari o directament desplaçar-te fins a l'exterior de l'hospital a partir de les 15h de l'11S.

Des de la plataforma LGTBIQ de Catalunya organitzen l'encerclament de la Glorieta de la transsexual Sònia, al parc de la Ciutadella de Barcelona. Aquesta entitat que agrupa gran part de les organitzacions d'alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersex de Catalunya, crida a participar a la Via Catalana, concretament al tram 741 (corresponent al parc de la Ciutadella / passeig de Pujades de Barcelona), per reivindicar "uns Països Catalans independents i no patriarcals".

D'altra banda, i segons ens informen activistes contra el transvasament, molta gent de la Plataforma en Defensa de l'Ebre s'ubicarà amb les seves característiques samarretes sobre el pont que travessa el riu a l'alçada d'Amposta.

FONT: DIRECTA.CAT

Més informació:

- ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC)

- PROCÉS CONSTITUENT

- PLATAFORMA EN DEFENSA DE L´Ebre

- PLATAFORMA LGTBIQ

- XARXA PELS DRETS SOCIALS