CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La vista judicial pel Cas Expert acaba sense acord i s’ajorna fins el 2 de desembre

Dilluns, 13 juliol, 2015

La vista judicial pel Cas Expert acaba sense acord i s’ajorna fins el 2 de desembre

Les sis persones encausades es neguen a acceptar les acusacions i rebutgen un acord. El jutge ha fixat la primera vista del judici pel 2 de desembre.

En la vista judicial que es feia avui a Tarragona sobre el Cas Expert, els encausats han demanat davant del jutge i del fiscal que s’arxivés el cas perquè no accepten cap de les acusacions que els fan. Però l’acusació s’ha negat a aquesta petició així que no s’ha arribat a cap acord i el jutge ha fixat el 2 de desembre per la primera vista del judici.

Des de primera hora del matí que s’han anat concentrant gent en suport als acusats davant dels jutjats de Tarragona, on s’ha celebrat la vista, i han arribat a ser més de 200 sindicalistes, activistes i altres persones solidàries. Hi han acudit autocars del Baix Penedès i del Garraf, regidors de la CUP de Calafell i de Tarragona (Ivan Montejo i Jordi Martí, respectivament), i el també penedesenc secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot.

La citació d’avui era per explorar un acord entre les parts. Però les sis persones encausades es neguen a reconèixer cap dels fets de què els acusen i que es remunten a 2004.

Recordem que quatre persones que treballaven a l’antiga empresa Expert Polymere (de l’Arboç) i dos assessors sindicals de la CGT estan encausades per uns fets que van succeir fa 11 anys, el 2004. Totes elles s’enfronten a la petició de fiscal de penes d’entre 3 anys i 2 mesos de presó i 4 anys i mig de presó, a més de multes econòmiques.

Uns fets que es remunten a 2004

Els fets es remunten a l’any 2004, quan l’empresa Expert Polymere de l’Arboç havia anunciat que tancaria. Els assessors i militants de la CGT mantenien les corresponents reunions amb la direcció de l’empresa, quan aquesta va anunciar el tancament patronal i no va deixar als treballadors i treballadores que fessin la seva feina al que encara eren els seus llocs de treball. Aquell mateix dia, 20 de juliol de 2004, els sindicalistes de la CGT van informar a la plantilla de la decisió de l’empresa, que era tancar i no deixar treballar ningú des d’aquell mateix moment. Després de l’assemblea els assessors es van retirar i les treballadores van continuar concentrades al recinte de la fàbrica per a decidir com afrontaven la decisió de la direcció de l’empresa.

Des de la CGT expliquen que va ser quan els assessors van passar davant de la fàbrica que van veure a la Guardia Civil dintre del recinte de la planta i com “carregava de forma injustificada i desproporcionada contra l’assemblea que estaven fent les treballadores”.

El resultat va ser que diverses treballadores van resultar ferides de consideració i van detenir Pedro Duque, afiliat a la CGT que havia acudit demanar explicacions per la desproporcionada càrrega de la Guàrdia Civil contra les treballadores.

És arran d’aquells fets que fa un any es va saber que demanen presó per Pedro Duque, per Juan Antonio Soler (també afiliat a la CGT i que havia anat a assessorar el Comitè d’Empresa i les treballadores) i a quatre treballadores d’Expert Polymere.

FONT: XARXA PENEDÈS


El judici pel Cas Expert no arriba a iniciar-se i es convoca la vista pel 2 de desembre

Fracassa una vista preliminar en què els acusats no han acceptat cap solució que no sigui l'absolució en un assumpte del qual mai s'han considerat altra cosa que víctimes

El judici als sis acusats del Cas Expert ha quedat ajornat fins al 2 de desembre. La vista, al jutjat número 6 de Tarragona no ha arribat a començar. El jutge havia convocat a les parts: fiscalia i representants legals dels 6 acusats a una trobada preliminar. Segons fonts dels afectats se’ls ha fet arribar una proposta de solució del conflicte, que no ha estat presa en consideració quals quatre treballadors i treballadores i els dos assessors sindicals als quals es demana en bloc més de 18 anys de presó.

La resposta dels afectats ha estat negativa. Només accepten l’absolució perquè consideren que no han comès cap delicte, segons han informat fonts del seu grup de suport. En vista que no hi havia acord, el jutge ha suspès la vista i ha convocat a les parts per al 2 de desembre vinent.

L’inici del judici ha estat marcat per la solidaritat que procedent de molts indrets de les comarques de Tarragona i també del Penedès, on viuen els acusats, s’ha desplaçat fins a Tarragona. Eres més de 200 persones, que s’han mobilitzat per donar suport als afectats. Entre aquestes persones hi havia Ermengol Gassiot , secretari general de CGT a Catalunya i el militant del mateix sindicat i regidor a l’Ajuntament de Tarragona per la CUP, Jordi Martí. També hi era el regidor de Calafell, Jordi Montejo, de la CUP.

El denominat Cas Expert afecta a tres treballadores i un treballador de l’antiga empresa Expert Polymere, de l’Arboç del Penedès i a dos assessors sindicals de CGT als quals fiscalia els demana entre 3,5 i 4 anys de presó en cada cas amb l’acusació d’haver-se enfrontats amb guàrdies civils en uns fets que van ocórrer fa 11 anys. Per la seva banda, els acusats i els grups que els hi donen suport afirmen que van ser ells els agredits pel cos armat sense que hi hagués cap enfrontament previ. I que tot el problema es va produir quan ells van demanar que es certifiquessin les ferides rebudes amb la intenció de presentar una denuncia. Seria el que en dret s’anomena una denuncia creuada que, com a Espanya es considera que la paraula dels representants de les forces d’ordre públic tenen valor de prova, ha suposat l’obertura del procediment judicial.

La comissió de suport en favor dels afectats del Cas expert faran públic en breu un comunicat explicant la situació a partir d’aquest moment.

FONT: DIARI DEL TREBALL

Més informació:

- TWITTER CAS EXPERT