CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La xarxa #Maresme29M congrega 400 persones a la Plaça de Santa Anna.

Dilluns, 2 abril, 2012

Mentre davant l’Ajuntament es desenvolupava la concentració convocada pels dos sindicats majoritaris, la xarxa #Maresme29N ha congregat a força desenes de persones a la Plaça de Santa Anna. Es tracta de la xarxa que uneix CGT, CATAC-IAC, COS i Maulets entre altres organitzacions i en la qual s’ha procedit a una mena de torn obert de paraules en la que diferents sindicalistes fan fet ús de la paraula per dirigir-se als congregats. La premissa comuna d’aquesta concentració, que cal “prosseguir la lluita i anar més enllà d’aquest dia de vaga, cal seguir lluitant al carrer, plantant cara”, com ha afirmat Joan Carles Benito de la CGT.

Diversos col·lectius han pres la paraula. Des d’un representant dels interins d’ensenyament que denunciaven que “volem desmantellar el sistema social de treball” a un portaveu del propi #Maresme29N que assegurava que “els aturats i les aturades no som mercaderia” mentre emmarcava en la jornada de vaga general i l’oposició a la reforma laboral les lluites dels afectats per les hipoteques i contra els desnonaments. “És la pitjor reforma laboral, un autèntic atemptat als nostres drets, en aquest país hi ha molta feina per fer però està mal repartida”. Els estudiants que abans s’havien manifestat han fet pinya amb aquesta concentració. Una altra intervenció que s’ha sentit a Santa Anna ha estat la d’una crida feminista a “la vaga de davantals, la feina que fem les dones a casa també és feina”.

Cap a la vaga indefinida

Una de les intervencions més aplaudides ha estat la d’un membre del comitè d’empresa de l’IME que ha assegurat que “avui és una vaga general però l’horitzó és el d’una vaga indefinida, que ja s’acosta”. En aquesta línia l’històric Pep Riera ha fet una crida a “no quedar-nos aquí, seguir avançant, seguir lluitant al carrer”. Els membres de #maresme29M s’han mostrat contents del seguiment de la vaga general i de la manifestació d’aquest migdia, han fet una crida a participar a la de Barcelona d’aquesta tarda i han lamentat que CCOO i UGT no s’hagin volgut sumar a la concentració.

Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart dijous, 29 març 2012

Attached documents