CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La xiulada massiva contra els polítics locals el 28 de juny a la plaça Mercadal de Reus, una mostra de la indignació popular contra les retallades i la corrupció

Divendres, 29 juny, 2012

La xiulada popular #SantPereXiulaFort!!! convocada per l'Assemblea Popular de Reus pel vespre del 28 de juny a la Plaça Mercadal de Reus contra la corrupció i contra les retallades en ensenyament, sanitat i cultura, va esdevenir un clam massiu d’indignació popular.

La xiulada massiva, que es va fer en tornar de completes les autoritats (la majoria de regidors i regidores de l’Ajuntament de Reus i altres autoritats i càrrecs de la comarca), ja havia tingut un preàmbul en sortir les autoritats de l’Ajuntament en direcció a l’església de Sant Pere. En tornar cap a l’Ajuntament, un cop arribats a la plaça, la xiulada es va anar estenent per convertir-se en un clam massiu contra les retallades i la corrupció, especialment per tot el que ha estat sortint a la llum pública sobre el holding municipal Innova, que ha situat la ciutat de Reus en un lloc destacat de les trames de corrupció político-empresarial.

Els moments més tensos s’han viscut en arribar en arribar la comitiva, custodiada per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, a les proximitats de l’entrada a l’Ajuntament, on hi havia un grup d’un centenar de manifestants de l’Assemblea Popular de Reus, moment en que l’escridassada contra els polítics ha estat ensordidora i s’han produït empentes entre manifestants i policies, que han agredit alguns manifestants i ciutadans presents en aquella zona de la plaça.

Els manifestants exhibien cartells amb frases com “Innova=màfia”, “Pellicer i Alegret rebaixeu-vos els sous”, “Prou retallades”, “Prou repressió”, “Josep Prat delinqüent”, etc. També es van desplegar en diversos balcons de la plaça pancartes amb lemes com “La vida i la cultura no es retallen”, “Josep Prat ha dimitit. Juntes ho podem tot. Qui serà el següent?” o “La gallineta ha dit que prou”.

Com coincideixen en destacar tots els mitjans informatius, la xiulada contra les autoritats, especialment a la Tornada de Completes, va ser força generalitzada, feia anys que no se sentia una xiulada tan forta a l’entrada de les autoritats a la plaça del Mercadal, ni s’escoltaven tants crits contra la classe política.

Assemblea Popular de Reus

- Reus Digital:

Enfrontaments i tensió entre la policia i els manifestants a les portes de l’Ajuntament de Reus
Les autoritats locals han estat rebudes amb una forta xiulada, no sols per part d’un centenar de manifestants convocats per l’Assemblea Popular, sinó per molta de la gent que hi havia a la plaça.
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=26326

- Revista NW:

Empentes i enfrontaments entre “xiuladors” i policia en plena Festa Major de Reus.
Un cordó policial protegeix les autoritats a l’anada i la tornada de Completes.
http://www.nwrevistadereus.cat/societat/Empentes-i-enfrontaments-entre-%22xiuladors%22-i-policia-en-plena-Festa-Major/440/

- DelCamp.cat:

La xiulada de Sant Pere contra les retallades i la corrupció acaba amb empentes i tensió entre policia i protestants a Reus
La tensió entre policia i manifestants s’ha desfermat quan les autoritats ja havien entrat de nou al Palau Municipal.
http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22850

- Vídeos :

Xiulada popular el vespre del 28 de juny a la plaça Mercadal de Reus contra les retallades i la corrupció, en el moment en que els regidors i regidores (la majoria d’ells) passaven per la plaça tornant de completes i quan anaven a entrar a l’Ajuntament:

http://www.youtube.com/watch?v=OB7zcVYBW08&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZxeQ1Gx1lZs

>>> Crònica, enllaços, vídeos i fotos a https://primaverareus.wordpress.com/2012/06/29/la-xiulada-massiva-contra-els-politics-locals-el-28-de-juny-a-la-placa-mercadal-de-reus-una-mostra-de-la-indignacio-popular-contra-les-retallades-i-la-corrupcio/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció