CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’acció de desobediència de no marxar fins aconseguir cita al metge acaba amb detenció a Tarragona

Dissabte, 28 setembre, 2013

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública davant la detenció d'un usuari de la Sanitat Pública el 24 de setembre a l'Hospital de Santa Tecla

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona, constituït pels sindicats CGT, CO-BAS i CATAC-CTS PRIMÀRIA, la CUP i treballadors/es i usuaris/es a títol individual, us informa de la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí, als serveis territorials de Salut de Tarragona, com a conseqüència amb la detenció d'un usuari de la Sanitat Pública el dia 24 de setembre, a l'Hospital de Santa Tecla, pel fet de demanar hora en un termini adequat per la seva dolença, sumant-se així a la campanya que van iniciar com a Grup de Treball a principis de setembre, “NO MARXIS SENSE HORA, hi tens tot el dret”.

Des del grup de treball volem donar suport a aquest usuari, que ha volgut fer públic el seu cas. També volem fer una crida a tots els usuaris per a que exerceixin els seus drets i remarcar que només amb la lluita s'aconsegueixen.

Demanem als usuaris que no marxin sense hora de cap centre sanitari i que ho facin de forma pacífica, sense criminalitzar als treballadors que no són els responsables de la pèssima gestió del Sistema Sanitari. Així mateix informem als usuaris que poden comptar amb el Grup de treball per tal d' assessorar-los i acompanyar-los en els seus tràmits d'exigir una cita adequada en el temps.

Per a contactar amb nosaltres us podeu adreçar al nostre correu electrònic
defensasanitat.tgn@gmail.com

Al mateix temps fem una crida als treballadors de la sanitat perquè es solidaritzin amb la nostra campanya i deixin de ser còmplices d'aquests buròcrates que tenen com a finalitat privatitzar el sistema sanitari que ens ha costat anys i lluites d'aconseguir.
Condemnem la repressió dels cos de Mossos d'Esquadra contra un usuari indefens i afectat d'un còlic nefrític en procés agut, que reclamava de forma pacífica el seu dret a rebre assistència sanitària en un termini adequat a la seva dolorosa patologia.
Fem responsables d'aquesta acció pròpia d'èpoques passades, a la direcció de l'hospital de Santa Tecla que enlloc de complir els seus deures assistencials, crida a les forces de l'ordre. Així com tots els nostres governants que no saben exigir als serveis públics que compleixin la seva feina i si saben utilitzar mitjans repressius propis del franquisme.

La nostra campanya, continuarà tots els dilluns, en diversos centres sanitaris pels matins de 2/4 de 10 fins a les 12h i a les tardes de 17 a 19h.

30/9/2013
Cap Jaume l ( matí i tarda)

07/10/2013
Cap Tarragonès(matí)
Cap Tarraco (tarda)

14/10/2013
Cap Torreforta-La Granja ( matí i tarda )

21.10.2013
Cap Muralles ( matí i tarda)

28.10.2013
Cap Bonavista ( matí i tarda)

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública

Tarragona, 26 de setembre de 2013

Contactes: sscgthospital@gmail.com
Agustí Aragonés 645102243
Conchi de Tera 649098886


La CGT denuncia la detenció a Santa Tecla d'un usuari per exigir cita mèdica

La Federació Intercomarcal de la CGT a Tarragona vol denunciar els fets que van passar ahir, 24 de setembre, a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona i que van originar que un usuari fos detingut.

“Tot va començar quan un ciutadà i usuari de la Seguretat Social, exercint el seu dret a l’assistència mèdica, va demanar hora per tal de poder tractar la seva dolença. No obstant, no tan sols no se’l va atendre sinó que els responsables de l’hospital van donar avís als Mossos d’Esquadra, que el va detenir i traslladar a la Comissaria, on va romandre fins les 2h de la matinada d’avui, 25 de setembre.

Davant d’aquest fet, la CGT de Tarragona denuncia que s’està retallant el dret a la salut de les persones anteposant els interessos econòmics privatitzadors sobre el dret a l’atenció sanitària de les persones. Quan algú reivindica el seu dret a ser atès se’l respon fent ús de la repressió policial com en altres èpoques que pensàvem ja superades”.

Finalment l'usuari ha tornat aquest matí a l'Hospital Santa Tecla i ha aconseguit que li donin cita mèdica.

Segons informa 3cat24, citant fons dels Mossos d’Esquadra, la detenció es va produir en negar-se l’usuari a marxar sense tenir dia i hora d’atenció, afegint, que la detenció es va realitzar a petició de l’hospital, que va manifestar, que estava provocant aldarulls.

L’home ha quedat acusat de desordre públic i de resistència i desobediència a l’autoritat.

Cal recordar que fa poc el grup de treball "En Defensa de la Sanitat Pública", al que pertany la CGT, va posar en marxa la campanya: "No marxis sense hora", el que feia una crida als usuaris, a exigir educadament, cita mèdica abans de marxar del CAP o hospital.

CGT Tarragona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció